KRITISK: Viasats reporter Jan Åge Fjørtoft er ikke overraska over at Jadon Sancho ikke havnet i Manchester United. Vis mer

- De vitser om United

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har signert flere spillere på deadline day, men mannen mange United-fans håpte på blir værende i Borussia Dortmund.

Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene og månedene har det blitt skrevet mye om Jadon Sancho og hans mulige overgang til Manchester United.

Dagbladet har tidligere blitt informert om at United følte seg sikre på at en avtale skulle gå i boks. Slik ble det altså ikke, og etter det Dagbladet erfarer er Sancho rasende fordi avtalen gikk i vasken.

Jan Åge Fjørtoft, som også har fulgt overgangssagaen tett, beskriver situasjonen slik.

- Problemet er at de ikke vil ha en ny Dembélé- eller Aubameyang-sak (de streiket). Så de har sagt at om noen tilbyr 120 millioner (euro), så skal han få gå, sier Fjørtoft til Dagbladet på vår Deadline Day-sending.

Ikke overrasket

Han mener å vite at Dortmund fortsatt ikke har fått inn et bud på den engelske spilleren.

- Dortmund hevdet han var syk og hadde problemer med pusten. Jeg tipper de har diskutert med ham, men om det var Champions League-finale ville han spilt for Dortmund, fortsetter fotballeksperten i Viasport.

Det har likevel blitt noen overganger. Venstreback Alex Telles ble tidligere i dag klar for klubben, etter å ha meldt overgang fra Porto.

De har også signert Atalanta-talentet Amad Traoré Diallo, som er kantspiller. I tillegg er stjernespiss Edinson Cavani klar for United. Nederlandske Donny van de Beek har også blitt klar for klubben tidligere i sommer.

Men Fjørtoft er ikke overrasket over at United ikke klarte å lande Sancho-avtalen.

- Nei, absolutt ikke. Ikke i det hele tatt. De er dessverre bedre på spinning enn det å faktisk hente fotballspillere, sier Fjørtoft og fortsetter:

- I Tyskland vitser de om United. Det er ingen god posisjon for dem å ha. Dessverre er det ikke alle ledd i klubben som er verdensklasse, mener Fjørtoft.

- Formidabel oppgave

Nå må uansett United jobbet mot å komme seg inn i topp fire. Det betyr at de kvalifiserer seg for Champions League-spill. Fjørtoft tror at det er lettere sagt enn gjort, og han mener at Solskjær har et ganske så håpløst utgangspunkt.

- Han har en formidabel oppgave. For per dags dato holder ikke dette laget til topp fire, synes jeg. Det er nesten sånn at man synes synd på Solskjær. Han vet mer enn alle andre om hva laget trenger, mener han.

Nå har United spilt tre kamper, der de har vunnet én og tapt to. Det siste tapet mot Tottenham var av det ydmykende slaget, der de tapte 1-6 til slutt.

I tillegg til at Solskjær angivelig ikke har fått alle han ønsket inn i klubben, har klubber som Manchester City, Liverpool, Arsenal og Chelsea satset tungt på overgangsmarkedet.

Det kan gjøre ting vanskelig for United og Solskjær når de skal kjempe om topplasseringene i Premier League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer