Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De Vries unngikk å havne i velt

Men klarte ikke å henge med teten. Det gjorde derimot den svenske sensasjonen Emma Johansson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norske sykkelrytteren Anita Valen de Vries (39) trente til OL med pistol i beltet, for å kunne skremme bort onanerende menn langs de belgiske veiene.

Slike trusler var det ikke mange av under kvinnenes landesveisritt i Juyongguan i dag. Men derimot skapte de såpeglatte veiene, problemer i det voldsomme regnværet.

Mange av rytterne gikk over ende på det sleipe underlaget, og minst to av dem - deriblant koreanske Sung Eun Gu - havnet i en langsgående grøft 48 kilometer ut i den 126 kilometer lange løypa.

- Visste jeg var sjanseløs i stigningene
Valen de Vries lå lenge godt plassert, men falt etter hvert av tetgruppene. Hun trillet i mål som nummer 26, 53 sekunder bak den walisiske vinneren, Nicole Cooke.

- Jeg visste at jeg ikke ville ha noen sjanse til å følge med de aller beste i stigningene, men hadde et håp om at jeg kunne kjøre inn det jeg tapte i utforkjøringene etterpå, forteller Anita Valen De Vries til NTB.

- I den siste runden klarte vi nesten det, men det gikk ikke helt. Vi hadde passert dommerbilene og hadde ikke mye igjen før vi var oppe, men det var høyt tempo i teten, tillegger hun.

- Kan ikke tro det

I Sverige er det uansett ingen som snakker om verken de Vries eller vinneren Cooke. Der er samtaleemnet 24 år gamle Emma Johansson, som tok sølv.

IKKE HELT I TOPPEN: Anita Valen de Vries trillet i mål et godt stykke bak de beste under dagens OL-landeveisritt. Arkivfoto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
IKKE HELT I TOPPEN: Anita Valen de Vries trillet i mål et godt stykke bak de beste under dagens OL-landeveisritt. Arkivfoto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Det her er helt utrolig, jeg kan ikke tro at det er sant, jubler hun, ifølge Expressen.se.

Hun ga alt i spurten - og var ikke langt fra gullet. Men når hun sikrer Sverige deres første OL-medalje i sykling for kvinner, er nok ikke sølv et så altfor stort nederlag likevel.

Sølvjenta flytter til Norge

Og om ikke lenge flytter den nye svenske heltinna til Norge.

- Da blir hun «norsk». Vi flytter til mitt hjemsted Tønsberg etter VM (i september), men vi beholder huset i Belgia for utleie og som treningsbase for Emma, bekrefter hennes norske kjæreste, Martin Vestby, overfor NTB.

- Kanskje 1000 mennesker i Sverige visste hvem Emma var før dette. Med OL-medaljen tar nok kjendisstatusen seg litt opp, fortsetter Vestby, som har hatt treneransvaret for kjæresten sin de siste sesongene.

image: De Vries unngikk å havne i velt
SÅ NÆR, SÅ NÆR: Emma Johansson (t.h.) var ikke langt bak den britiske vinneren Nicole Cooke.
SØLVJENTE: Men Emma Johansson er god som gull for svenskene i dag. Andreplassen i OL-landeveisrittet kom helt overraskende på de fleste.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!