Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De Wilde risikerer å bli lam

Stygt kvestet i ritt i går.

MASSEVELT: Sjef De Wilde pådro seg en rekke skader under Scheldeprijs/Grand Prix de l'Escaut i går. Foto: REUTERS/Yves Herman
MASSEVELT: Sjef De Wilde pådro seg en rekke skader under Scheldeprijs/Grand Prix de l'Escaut i går. Foto: REUTERS/Yves Herman Vis mer

En belgisk sykkelrytter som veltet stygt i spurten i semiklassikeren Scheldeprijs i går, risikerer å bli lam.

Sjef De Wilde i William Accent Sunrooms-laget smalt i bakken 100 meter før mål i en massevelt sammen med blant andre Tyler Farrar og Wouter Weylandt.

De Wilde ble stygt kvestet med brudd i en nakkevirvel, en ryggvirvel og til dels store hodeskader.

- Tilstanden er nå stabil. Etter mange undersøkelser på sykehuset i Merksem (i Antwerpen) ble det slått fast at den første og sjuende ryggvirvel ble hardt rammet. Han pådro seg også en liten hjerneblødning og uavklarte skader i korsryggen, sier teamsjef og tidligere storrytter Lucien Van Impe til belgiske Het Nieuwsblad.

Scheldeprijs var skjemmet av en rekke velt.

Bare tre mil tidligere gikk Edvald Boasson Hagen i bakken. Et ublidt møte med et tre førte til tre brukne ribbein og minst seks ukers pause fra ritt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media