LÅNT UT: Kylian MBappe er klar for PSG. Den franske klubben låner spilleren og har fått in en klausul som gjør at de kan kjøpe ham. Foto: NTB Scanpix
LÅNT UT: Kylian MBappe er klar for PSG. Den franske klubben låner spilleren og har fått in en klausul som gjør at de kan kjøpe ham. Foto: NTB ScanpixVis mer

Overganger sommeren 2017

Deadline Day: Tottenham henter Kane-utfordrer

Vi følger den siste dagen av det engelske overgangsvinduet.

(FourFourTwo): Dagen mange har ventet på er endelig her. Det engelske overgangsvinduet stenger i kveld 23.00 lokal tid (24.00 norsk tid).

Det er likevel verdt å merke seg at det spanske overgangsvinduet holder åpent til i morgen kveld. Spanske klubber kan derfor hente spillere fra andre europeiske klubber fram til i morgen.

I denne artikkelen vil vi oppdatere deg med de siste store overgangsryktene og de siste bekreftede overgangene.

Deadline Day: Tottenham henter Kane-utfordrer

SISTE: Fernando Llorente skal være klar for Tottenham. Overgangen er ikke offisiell ennå, men Llorentes bror og agent Chus Llorente la tidligere i kveld ut et bilde av den spanske spissen i en Tottenham-drakt.

Samtidig hevder BBC at Alexis Sanchez overgang til Manchester City er lagt på is.

Bekreftede overganger:

Et av de heteste overgangsobjektene i sommer – Kylian Mbappe – er klar for PSG. BBC skriver at det i første omgang skal dreie seg om en låneavtale til juli 2018 , men at de har en utkjøpsklausul. BBC skriver at "lånet" er der fordi PSG vil unngå problemer med Financial Fair Play.L'Equipe skriver at en eventuelt overgangssum skal ligge på 180 millioner euro

Swansea bekrefter at de låner Bayern München-spiller Renato Sanches (20), som blant annet var med på å vinne EM med Portugal forrige sommer. Han får draktnummer 85.

Spilleren ble sett på som et av verdens største talenter da han ble hentet for over 300 millioner kroner før EM, men har ikke slått til i den tyske storklubben. Nå hentes han av manager Paul Clement som jobbet sammen med ham i Bayern.

Samtidig bekrefter Liverpool på sine offisielle hjemmesider at Divock Origi drar på lån til tyske Wolfsburg ut sesongen. Angriperen har slitt med spilletid både forrige sesong og starten på denne sesongen.

I klausulen står det at Liverpool kan hente ham tilbake i januar dersom de ønsker det, ifølge flere engelske journalister.

Liverpool bekreftet tidligere i dag på sine offisielle hjemmesider at Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain (24) har signert for de røde. Han vil koste mellom 350 og 400 millioner kroner ifølge engelske medier.

ENDELIG KLAR: Alex Oxlade-Chamberlian har signert for Liverpool. Foto: Liverpool FC
ENDELIG KLAR: Alex Oxlade-Chamberlian har signert for Liverpool. Foto: Liverpool FC Vis mer

Begge parter har grunn til å være fornøyd med overgangen. Arsenal får mye penger for en spiller som gikk ut av kontrakt neste sommer, og Klopp får en spiller han har hatt sansen for siden første gang han så ham mot Borussia Dortmund i 2014.

KLAR FOR SPURS: Serge Aurier. Foto: AFP PHOTO / JEAN-FRANCOIS MONIER/NTB Scanpix
KLAR FOR SPURS: Serge Aurier. Foto: AFP PHOTO / JEAN-FRANCOIS MONIER/NTB Scanpix Vis mer

Tottenham bekrefter også på sine hjemmesider signeringen av backen Serge Aurier. Han kommer fra Paris Saint-Germain og vil koste rundt 230 millioner kroner.

Det var lenge knyttet usikkerhet om arbeidstillatelsen til 24-åringen ville gå i orden. Grunnen var at han ble dømt for vold mot en politimann i fjor, men han slapp fengsel etter å ha anket dommen. Nå kan altså Spurs-fansen puste lettet ut. Han får draktnummer 24 og er knyttet til klubben fram til 2022.

Dagens rykter:

Manchester City skal ifølge Sky Sports ha lagt inn et nytt bud på Arsenals Alexis Sánchez. Det første budet på rundt 500 millioner kroner ble avslått, og det nye budet skal være 60 millioner pund totalt (rundt 600 millioner kroner).

Dersom klubbene får til en avtale, kan det være dårlig nytt for Liverpool. For journalisten Guillem Balague melder at Arsenal ikke har gitt opp Monacos Thomas Lemar, dersom Alexis Sánchez går til City. Det siste døgnet har Lemar vært sterkt linket til de røde.

Siste er at The Telegraphs James Ducker melder at klubbene er enige om en overgang for Lemar, og at det nå er opp til spilleren selv om han vil dra. Sky Sports melder at overgangssummen skal ligge på 920 millioner kroner.

The Guardian melder 17.40 at Alexis Sánchez blir i London-klubben. grunnen er at de ikke har nok tid til å hente Lemar med noen timer igjen av vinduet. Siste ord i denne sagaen er derfor ikke sagt.

Det er stor aktivitet i flere klubber i dag.

Liverpool håper å lande både Southampton-stopper Virgil van Dijk og Monacos Thomas Lemar. I tillegg er det store spørsmålet om Philippe Coutinho drar eller ikke. Journalisten Guillem Balague meldte 13.50 at Liverpool fortsatt ikke kommer til å selge. Det samme melder Liverpool Echos James Pearce.

Ordlyden blant journalister som følger Liverpool tett er at det vil være mulig å lande Lemar og van Dijk før vinduet stenger, men at det vil bli vanskelig. Verken Monaco eller Southampton ønsker å selge.

Sky Sports melder at van Dijk har forlatt treningsanlegget til Southampton i en bil med sotete ruter. Mer skal ikke til for å røre i ryktegryta.

Liverpool ønsker også å kvitte seg med stopper Mamadou Sakho, men Crystal Palace ser ikke ut til å ville betale de 300 millionene Liverpool krever. I stedet kan Palace være i ferd med å hente Manchester Citys Eliaquim Mangala.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino meldte i forrige uke at han ville hente tre spillere før vinduet stenger. Klubben har allerede hentet Davinson Sanches, Juan Foyth og Serge Aurier.

I tillegg melder franske L'Equipe at Tottenham og PSG avtalte at Chelsea ikke fikk lov til å prate med Aurier, da de blå ønsket å ta opp kampen med London-rivalene om underskriften hans.

Og siste ryktet er at Spurs har fått akseptert et bud på Swansea-spiss Fernando Llorente. Også en spiller som Chelsea har vært sterkt linket til. Det er Sky Sports som melder dette, og David Ornstein i BBC melder at spissen har medisinsk test hos de liljehvite.

Det virker som Chelsea møter motstand overalt om dagen, for de ble også snytt for Alexander Oxlade-Chamberlain denne uka, som i stedet valgte Liverpool.

Løsningen kan bli Leicester Danny Drinkwater, som vil koste mer enn 300 millioner kroner.

Samtidig håper Manchester City å lande Arsenals Alexis Sánchez. Svenske Aftonbladet melder at chileneren gjennomgikk den medisinske testen i Manchester i går. Da gjenstår det i så fall for klubbene å bli enige om overgangssum.

Leicesters Riyad Mahrez skal også være på vei bort. Han har ifølge representanter for Algerie forlatt landslagssamlingen, og har ifølge engelske medier blitt observert på et hotell i London. Sky Sports melder at Arsenal ikke ser ut til å bli neste stoppested. Heller ikke Chelsea skal ha lagt inn bud.

Siste klokka 14.00 er at han skal være observert i Barcelona, men ifølge Guillem Balague sier klubben at de ikke er interessert i ham.

Sky melder også at Arsenal ikke vil la forsvarer Shkodran Mustafi forlate klubben i dette vinduet. De melder også at Arsenal skal ha avslått et Leicester-bud på rundt 200 millioner kroner for Calum Chambers.

Diafra Sakho ønsker å forlate West Ham og skal ikke ha møtt opp på trening med klubben i dag. Crystal Palace skal ha fått et bud på 100 millioner kroner avslått i går, og spissen ønsker ifølge Sky Sports seg til franske Rennes.

Manchester Citys Wilfried Bony ser ut til å være på vei til gamleklubben Swansea. han vil ifølge Sky Sports koster rundt 120 millioner kroner, og åpner for at Fernando Llorente kan forlate klubben.

Andre ting:

Chelsea er enig om en overgang for Torino-back Davide Zappacosta (Sky Italia).

Barcelonas André Gomes kan ende opp i West Ham eller Tottenham på lån (Guillem Balague).

Crystal Palace nærmer seg overgang for Everton-spiss Oumar Niasse (BBC).

Everton har avslått et tilbud om å låne ut Kevin Mirallas til West Ham (BBC).

Leicesters Demarai Gray linkes til Bournemouth (BBC).

Loïc Rémy kan bli Newcastle-spiller (Sky Sports.

Burnley er interessert i Evertons Aaron Lennon (BBC).

Arsenals Lucas Perez linkes til Everton og Newcastle (The Guardian).

Wilfried Bony foretrekker Italia i stedet for gamleklubben Swansea (Sky Italia).

Watford henter Udinese-keeper Orestis Karnezis (Evening Standard).