Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dean usikker på Tour de France

Thor Hushovds viktigste brikke i årets Tour de France, Julian Dean, er usikker på om han rekker sykkelrittet.

Syklisten fra New Zealand kjemper fortsatt for å komme tilbake etter albuebruddet i fjorårets Giro d\'\'Italia. Dean ble nummer ni i fjorårets sykkel-VM i Spania.

30-åringen kjørte sitt siste ritt i Belgia i april. De siste seks ukene er blitt brukt til rehabilitering etter en kneskade. Dermed måtte han stå over Paris-Roubaix, Romandiet rundt og Giro d\'\'Italia.

– Flere lurer nok på Tour de France, og selv er jeg ikke sikker på om jeg rekker å komme i form, skriver Dean på sin hjemmeside.

– Akkurat nå handler det om å ta et steg av gangen. Mitt neste steg er å stille til start i Luxembourg rundt og fullføre løpet. Neste ritt er Sveits rundt, fortsetter han.

– Dette har vært en svært vanskelig periode. Nå har jeg mistet over en måned med trening. Jeg tror jeg nå er ferdig med alle skadene og at jeg kan konsentrere meg om trening.

Etter Tour de France i 2004 mente mange at han var en av verdens beste opptrekkere, noe Hushovd fikk erfare. Dean endte selv på 127. plass, men hjalp Hushovd til å vinne to etapper og til å bære den gule ledertrøya i én dag.

(ANB)

SLITER: Thor Hushovd, her med Julian Dean i bakgrunnen, er avhengig av lagkameraten om han skal forsvare sprinttrøya i årets Tour.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling