Deane slakter Tippeliga-dommerne etter Odd-kamp

- De er i mot oss.

 FRUSTERT:  Sarpsborg-trener Brian Deane. Foto: NTB Scanpix
FRUSTERT: Sarpsborg-trener Brian Deane. Foto: NTB ScanpixVis mer

• Sarpsborg - Odd  2-2 (1-1)

(Dagbladet): Sarpsborg-trener Brian Deane var frustrert etter dagens kamp mot Odd.  Kampen endte 2-2 etter at Sarpsborg hadde gått opp i ledelsen to ganger.

Engelskmannen følte seg urettferdig behandlet av dommerstanden i Tippeligaen - og langet løs på direkten:

- Flere av avgjørelsene mot oss i dag er utrolige. Men det sier jeg hver uke. Jeg husker at en fjerdedommer ba meg om å roe meg ned på sidelinja - men hva skal jeg gjøre når vi får avgjørelser som dette mot oss hver uke? Og vet du hva - vi har flest gule kort i Tippeligaen, og jeg har ikke en grisete spiller på laget. Noen må forklare det til meg? sier Deane til C More.

Han fortsatte:

- Jeg snakker generelt. Hvis det vi driver med ikke var seriøst - ville jeg bare ledd av det. Det har vært sånn i hele år. Alt vi ber om er en rettferdig behandling. Jeg forstår ikke hvorfor vi får så mange gule kort når motstanderne slipper så billig unna, sier Deane til C More.

Deane ville ikke på inn på noen av dagens situasjoner i detalj - og presiserte at dette var en frustrasjon som har bygget seg opp gjennom hele sesongen. 

- Det er bare skuffende at vi ikke får en rettferdig behandling. Alt vi må gjøre for å få en frispark er uforståelig for meg.

Ikke tapt siden 11.mai Formlaget Odd fikk den første sjansen allerede etter fem minutter.

Jone Samuelsen fant   Herolind Shala som slo et perfekt innlegg mot Johnsen på bakerste stolpe. Hodespesialisten satt hodet til, og tvang innleide Kongshavn til å gjøre en redning. En Odd-spiller var på returen, men også på den fikk vertene stoppet. Nesten 0-1 der.

Odd er i kjempeform for tiden, og har sju seirer og tre uavgjort på de siste ti kampene. 

Men Sarpsborg lot seg ikke stresse av pangåpningen. Etter femten minutter svarte vertene med mål på en dødball.

Tom Eirik Breive  svingte ballen inn i boksen, og Kjetil Berge fikk gå helt alene opp.  midtstopperen stanget inn åpningsmålet - som Odd-forsvaret må ta på sin kappe.

Men Odd er ikke formlaget uten grunn. De får angrep til å se enkle ut.  Atten minutter var spilt da Shala dro seg ned til dødlinja og slo et høyt innlegg på bakre. Der var Jone Samuelsen overlegen i lufta og stanget inn utligningen. Samuelsens åttende for sesongen.

Kremkontring Både Odd-trener Dag Eilev Fagermo og Sarpsborg-trener Brian Deane lovet flere mål i pausepraten.

Det ga oss en svært frisk andre omgang. De to lagene stormet i angrep og skapte flere store sjanser.

Det ga også mye rom.

Som da Sarpsborg reddet Lars Kristian Eriksens forsøk på en dødball på strek - og startet en forrykende kontring. Ballen endte ute på kant , før Claes Phillip Kronberg slo et perfekt innlegg. Alejandro Castro var iskald da han fikk muligheten og stanget Sarpsborg tilbake i ledelsen.

To minutter seinere skrek Jone Samuelsen for straffe da han tok et lekkert svalestup i boksen. Belønningen fra dommer Brage Sandmoen var gult kort.

Sluttspurt Breive gjorde innspurten ekstra vanskelig for Sarpsborg da han ødela en Odd-kontring og ble belønnet med sitt andre gule kort for dagen.

Odd takket for muligheten og spilte seg fram til flere store muligheten.  Sarpsborg ble presset langt ned i banen - og Herolind Shala fikk kranglet inn utlikningen etter 79 minutter.

Odd fortsatte stormløpet mot Sarpsborg-målet, og lenge så det ut som Odd igjen skulle snu en kamp i Tippeligaen.

Men Sarpsborg mobiliserte nye krefter og var faktisk nærmest tre poeng da Kronberg ladet skuddfoten fra skrått hold. Ballen spratt like utenfor stanga.

Utrolig nok greide ingen av lagene - tross at de kjempet som løver og sendte folk framover - å avgjøre kampen. Dermed ble det 2-2.