LETTKLEDD SVAR: En debatt og tennisspillere og kroppsfokus har rast i USA de siste ukene. Serena Williams svarte med å publisere et lettkledd bilde av seg selv på sosiale medier. Foto: NTB Scanpix/TT/AFP
LETTKLEDD SVAR: En debatt og tennisspillere og kroppsfokus har rast i USA de siste ukene. Serena Williams svarte med å publisere et lettkledd bilde av seg selv på sosiale medier. Foto: NTB Scanpix/TT/AFPVis mer

Debatten har rast etter Wimbledon-seieren. Serena svarte med dette bildet

Strand-bilde.

(Dagbladet): En artikkel publisert i New York Times om Serena Williams (33) og kroppsfokus har fått det til å koke i USA.

Artikkelen tar opp hvordan verdens beste kvinnelige tennisspillere ønsker å se ut og hvordan de trener.

Nå har Williams selv gitt sitt svar gjennom sosiale medier. På Instagram har hun publisert et bilde av seg selv:

Iført bikini.

Og Williams har fått bred støtte.

Etter Wimbledon-triumfen nylig gikk suksessforfatter J.K. Rowlings ut og forsvarte Williams mot en person som mente tennisspilleren var «bygd som en mann».

- «Hun er bygd som en mann». Ja, og min mann ser akkurat sånn her ut i en kjole. Du er en idiot, skrev Rowling tilbake sammen med et bilde av Serena Williams i rød kjole.

I USA har debatten rast den siste uka.

- Williams har knust rekorder og barrieren. Likevel utsettes hun stadig for sexistiske og rasistiske angrep, skriver skriver Huffington Post.

- Vil se sterk ut I New York Times-artikkelen er flere av verdens beste tennisspillere intervjuet om kropp og idrett. Det er lagt vekt på at verdensener Serena Williams er mer muskuløs enn flere av sine konkurrenter.

Konkurrentene kommenterer:

- Jeg har alltid ønsket å være tynnere. Jeg tror det er noe alle jenter ønsker, sier Maria Sjarapova (28).

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg liker å se sterk ut. Jeg synes en sterk, gjennomtrent kvinne er mer attraktiv enn ei som er hengslete og utrent, sier Heather Watson (23),

- Akkurat nå er jeg en tennisspiller, så da trener jeg for å bli så god som mulig, sier Caroline Wozniacki (25).

- Hvis du har det som skal til for å vinne trofeer, hvem bryr seg da om hvordan du ser ut? spør Eugenie Bouchard (21).

Kort pause Serena Williams måtte for øvrig trekke seg fra WTA-turneringa i Båstad i Sverige før helga grunnet en vond albue.

Hun må nå ta en pause for å lege skaden.

På sin Facebook-side skriver Williams at hun trenger minst én uke med hvile for at albuen skal bli helt bra før US Open som starter 31. august.

Williams har vunnet de tre Grand Slam-turneringene som har vært arrangert i år.