Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Debiddo Bekkamu» *

David Beckham (28) ble i går møtt av flere tusen hvinende fans på flyplassen i Tokyo. Samtidig renner pengene inn.* David Beckham - på japansk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens mest glamorøse fotballspiller ble klar for verdens mest glamorøse fotballklubb - Real Madrid - samme dag som han tok fatt på en promoteringstur i fotballverdens mest ettertraktede sponsormarked. Tilfeldig? Neppe.

Bruktbiler og sjokolade

Ifølge britiske aviser tjener Beckham 110 millioner på ti dager i Japan.

Pengene får han for sponsorjobber for asiatiske firmaer. Dersom anslagene er korrekte, er David og Victoria Beckham Japans best betalte utenlandske kjendiser.

Blant varene paret reklamerer for, er skjønnhetsprodukter, mobiltelefoner, sjokolade og bruktbiler!

Superregi

Bedre markedføring enn overgangen til Real Madrid kunne de asiatiske sponsorene neppe fått.

Tidspunktet for offentliggjøringen var ikke tilfeldig valgt.

Avisa Daily Star skrev i går at avtalen har vært klar i fem uker, men at den ikke ble offentliggjort tidligere av økonomiske hensyn.

Overgangen framstår som tidenes mest velregisserte.

Holdt kjeft

Fotballstjernen og hans kone Victoria, begge matchende kledd i hvite topper, svarte jakker og diamantkjeder, poserte villig for TV-kameraer og fotografer da de ankom Tokyos internasjonale flyplass i går. Men de sa ikke et eneste ord til den ventende folkemassen.

Men på sin egen nettside ga han uttrykk for at han gledet seg til Asia-turen.

- Med så mange dedikerte fans er jeg sikker på at det blir en minnerik tur, skriver han.

Single kvinner

Beckham-mania tok for alvor av i Asia etter fjorårets fotball-VM. Ikke minst single japanske kvinner - Japans mest kjøpesterke gruppe - har trykt ham til sitt bryst.

Seriøse The Times skriver at landets kvinneblader øker opplaget med ti prosent hver gang navnet «Debiddo Bekkamu» står på forsiden.

- Et ikon

- Det finnes ikoner i fotball, og David Beckham er et av dem. Det handler ikke lenger bare om å vinne på banen, men også om hvor mye du selger utenfor banen. Ved å kjøpe Beckham har vi gjort både dem som steller med fotball og dem som steller med økonomi fornøyde, sier Reals fotballdirektør Jorge Valdano.

Real Madrid har sikret seg en meget god avtale.

Spanjolene betaler «bare» 67 millioner kroner til United denne sesongen, deretter 35 millioner de neste fire åra - og ytterligere 20 millioner hvert år klubben når kvartfinalen i Champions League.

Totalt kan overgangssummen bli 287 millioner kroner.

770 millioner

Ifølge Manchester Evening News har David Beckham i henhold til Reals regler sagt fra seg 50 prosent av alle personlige sponsorinntekter mens han spiller for storklubben.

Avisa skriver at fotballhelten er verdt så mye som 770 millioner kroner (£70M) i reklameinntekter og suvenirsalg på årsbasis.

I så fall vil Real tjene inn overgangssummen på 287 milioner allerede kommende sesong.

United kan tape tilsvarende.

Frosset ut

Hvorfor valgte da Alex Ferguson & co. å selge?

Årsaken ligger sannsynligvis i den mye omtalte konflikten mellom Ferguson og Beckham. Trolig fikk klubbeierne til slutt valget mellom å kvitte seg enten med manageren eller sin fremste salsgvare.

Så lenge Ferguson ikke ville innbringe noen overgangssum var valget enkelt.

REALT HYSTERI: David Beckham og kona Victoria ble møtt av hysteriske fans - de fleste av dem kvinner - da de ankom Tokyo i går. «Beckham! Beckham!», ble det hylt unisont.
POPULÆR MANN: Sånn kan det se ut når David Beckham viser seg offentlig.