Debutant-Nielsen og comeback-Moa senket Ungarn

Sterk norsk borteseier.

BUDAPEST (Dagbladet): Ungarn - Norge 0-2.

Norge skapte åtte målsjanser, men slapp bare til to ungarske da de tok en overbevisende borteseier.

Red Bull Salzburg-spiller Håvard Nielsen scoret i debuten på a-landslaget, mens Moa som sto over de to siste landskampene med ryggskade scoret bare et minutt etter at han kom inn som innbytter.

Alt i alt en sterk borteseier, som betyr at Norge går ut av landslagsåret 2012 med flere seierer (5) enn tap (4).

- Det var supergøy, selvfølgelig. Jeg får et mål og spiller greit, det er supergøy. Jeg syns det gikk bra, og kunne fort scoret et mål eller to til. Målet var ganske enkelt, men jeg måtte være der jeg var, og det var jeg heldigvis, sier Håvard Nielsen til MAX.

Moa hadde så vidt vært på banen noen minutter da han sikret seieren.

- Jeg trengte vel et par minutter, det var moro det. Det åpnet seg litt mot slutten, og det var gøy å få en scoring. Det begynner å bli en stund siden sist på landslaget, sier han.

Løsnet med et skudd Kampen startet treigt for Norges del. Ungarn holdt mest i ballen på Ferenc Puskás stadion, men skapte ikke stort.

Etter 19 minutter kom Norges første skikkelige avslutning i retning mål, da Markus Henriksen sendte et skudd like over langt distanse.

Men selv om skuddet gikk over, løsnet det for Norge etter den avslutningen.

Bare minuttet etter fikk Nielsen en god pasning fra Henriksen inne i feltet og skjøt på direkten, men en glimrende redning fra Gábor Király hindret debutanten - enn så lenge.

Norges andre store sjanse kom i det 37 minutt. Igjen var det Henriksen som la til rette, denne gangen var det Alexander Søderlund som avsluttet, men en ungarsk stopper blokkerte skuddet og ballen trillet inn til Király.

Braaten serverte Men det gikk bare ett minutt før Norge igjen var i angrep. Daniel Braaten kjempet til seg ballen fra Branns Zsolt Korcsmár, dro seg ned til dødlinja og serverte inn foran mål, der Håvard Nielsen var kommet inn fra motsatt flanke.

Norge fortsatte å føre an etter pause. Omgangen var ikke gammel før Brede Hangeland hadde en stor sjanse etter corner, men det så ut til å være Vegard Forren som stoppet den på streken.

GRATULANTER: Ruben Yttergård Jenssen, Alexander Toft Søderlund og servitør Daniel Braaten omfavner Nielsen etter scoringen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
GRATULANTER: Ruben Yttergård Jenssen, Alexander Toft Søderlund og servitør Daniel Braaten omfavner Nielsen etter scoringen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer

Seks og et halvt minutt etter pause kom Nielsen til en ny, stor sjanse. En annen fersking i laget, Vegar Eggen Hedenstad som kun står med to landskamper fra Thailand i januar, var blitt med i angrep fra sin venstre backposisjon, og spilte en glimrende stikkpasning til Nielsen.

Dermed var Salzburg-angriperen plutselig alene med Király, men skjøt rett i joggebuksa. Markus Henriksen fikk to sjanser på returer, men begge disse ble også blokkert av ungarske bein.

Moa-mål i comebacket Ungarn spilte seg inn i kampen, og overtok styringen utover i andre omgang, men skapte bare et par virkelige målsjanser.

Begge lag gjorde flere bytter i løpet av omgangen. Norge satte innpå sin fjerde etter en drøy halvtime av andre omgang. Mohammed Abdellaoue hadde ikke vært på banen i mye mer enn ett minutt da han fikk ballen fra Valon Berisha, la an og skjøt via en forsvarer i mål.

Dagens andre norske debutant, Strømsgodset Anders Konradsen, fikk en stor mulighet like før full tid, men Király fikk så vidt satt seg på ballen.

SCORET MED EN GANG: Moa var tilbake fra skade og scoret etter bare ett minutt på banen som innbytter.  Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
SCORET MED EN GANG: Moa var tilbake fra skade og scoret etter bare ett minutt på banen som innbytter. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer