Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Debutant sikret storseier for Vålerenga

Sandnes Ulf ble knust 4-0.

Vålerenga - Sandnes Ulf 4-0. Debutanten Aaron Samuel Olanare var blant målscorerne da Vålerenga gjorde Sandnes Ulf til kasteball og vant 4-0 i eliteseriekampen i kveld.

Gjestene fra Sandnes lignet et bunnlag og ingenting annet på Ullevaal. Allerede etter 20 spilte minutter ledet Vålerenga 3-0 etter scoringer av Simon Larsen, Torgeir Børven og Mohammed Fellah.

Bortelagets forsvarsspill var meget svakt, som det også var da Olanare la på til 4-0 seks minutter etter at han ble byttet inn i annen omgang.

- Vi underpresterte i dag. Vi hadde dårlig rytme og ga fra oss ballen for enkelt. Her er det mye å ta tak i, konstaterte Ulf-trener Asle Andersen overfor Max. - Vi gjør ikke som vi pleier. Dette fungerte dårlig. Det ble for tøft å komme tilbake etter 0-3 så tidlig, stemte kaptein Aksel Berget Skjølsvik i.

Tre kjappe mål Først ble Sandnes Ulf fraløpt da Vålerenga kontret etter en corner i det 10. minuttet. Fellah førte ballen i stort tempo og slo en perfekt stikker til Pape Diamanka. Senegaleseren skjøt i stolpen, men Larsen var med på høyresiden og satte returen i mål.

Seks minutter senere fikk Vålerenga tre seg enkelt gjennom Ulf-forsvaret, og Fellah tok igjen servitørrollen. 23-åringen, som spilte en glitrende kamp, ga til Børven, som fikk vendt opp i feltet og banket ballen i mål bak Aslak Falch.

Ytterligere fem minutter var spilt da Fellah også fikk tegne seg på scoringslisten. Mot et passivt forsvar fikk han gå og gå, og omtrent 18 meter fra mål ladet han venstreslegga. Ballen skrudde unna Falch og plasserte seg helt oppe i vinkelen.

- Fellah har vært veldig god i det siste, kommenterte Martin Andresen.

Vålerenga-treneren var fornøyd med kampen, og at han fikk gi flere av de unge spillerne sjansen mot Sandnes Ulf. - Jeg er fornøyd med tre poeng og at vi tidvis spiller veldig bra fotball, la han til.
Debutanten scoret Etter 3-0-scoringen roet kampen seg ned, og VIF-spillerne kunne gjøre det meste med 80 prosents innsats. Med unntak av en Tommy Høiland-sjanse like etter hvilen, hadde gjestene lite å stille opp med. Ekstra ille ble det da kommunikasjonen mellom Sandnes Ulfs midtstoppere var fraværende etter 67 minutter. Edier Frejd slo ballen rett i kollega Ronny Espedal, før den spratt til en våken Olanare. 18-åringen fra Nigeria takket for muligheten og scoret i VIF-debuten.

Høiland var på farten igjen og fikk en sjanse da Shola Akinyemi slurvet etter 81 minutter, men Lars Hirschfeld hadde god kontroll på avslutningen fra skrått hold.

Dermed endte det 4-0 på Ullevaal i kamp som vertene dominerte fra start til slutt. Vålerenga tok et klyv opp til 5.-plass på tabellen, mens Sandnes Ulf på 13.-plass bør vise andre takter i hjemmemøtet med Brann om to uker.

Neste helg tar eliteserien landskamppause.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media