SÅ NÆR: Bjørn Maars Johnsen kunne ha blitt matchvinner på overtid i sin debut for Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SÅ NÆR: Bjørn Maars Johnsen kunne ha blitt matchvinner på overtid i sin debut for Norge. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Landslaget, Norge-Tsjekkia

Debutanten etter overtidsmissen som kunne ha gitt seier: - Vi må gjøre som Sverige

Maars Johnsen vil bygge vinnerkultur.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Hearts-spissen Bjørn Maars Johnsen fikk 20 minutter i sin landslagsdebut i 1-1-kampen mot Tsjekkia på nasjonalarenaen i går kveld.

Norsk-amerikaneren kom inn for en sliten Alexander Søderlund, og gjorde sine saker helt ok i debuten.

Fikk kjempemulighet

To minutter på overtid i VM-kvalikkampen fikk han i tillegg sjansen til å gjøre det helt store, men headingen fra strålende posisjon i Tsjekkia-boksen var ikke god nok.

Dermed endte det «bare» med 1-1 for et tidvis revitalisert Norge.

Maars Johnsen var fornøyd og skuffa på en gang etter oppgjøret.

BOMMET: Tarik Elyonoussi hadde en eventyrlig sjanse til å sende Norge i ledelsen mot Tsjekkia, men misbrukte sjansen. Se høydepunktene fra kampen her. Video: TV Norge Vis mer

- Jeg er veldig glad for familien min og meg selv, men følelsene er litt delte. Jeg er skuffa fordi jeg ikke noterte meg for en scoring eller fikk en målgivende. Det er det som er jobben min, sier han.

- Hva tenker du om kjempesjansen på tampen?

- Den kunne ha gått inn, men jeg sørget i hvert fall for at jeg fikk avslutningen på mål, men han leverte en god redning. Sånt skjer jo, at keeperne redder, sier Skottland-proffen.

Høye forventinger

Spissen, som har vokst opp i USA, sier at han først og fremst har høye forventninger til selv selv.

- Jeg forventer egentlig alltid å score når jeg skyter, så akkurat nå må jeg bare se framover. Debuten er unnagjort.

- Vi burde ha vunnet denne kampen 3-1, for å være helt ærlig, men noen ganger klarer man bare ikke å score. Akkurat nå må vi bare glemme hva som skjedde og se framover, sier han til Dagbladet.

Den høyreiste spissen ser til tirsdagens motstander på Ullevaal, nabo Sverige, for inspirasjon. Svenskene slo selveste Frankrike 2-1 fredag etter å ha avgjort på overtid etter en kjempetabbe av Frankrikes keeper Hugo Lloris.

Ser til Sverige

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Bare se på Sveriges kamp mot Frankrike. De vant helt på tampen. Det er det vi må begynne å gjøre også. Det som er viktig for oss er å vinne kamper, og det er noe vi må lære å gjøre. Det handler om kultur, og det understreker Lars hele veien, sier 25-åringen.

- Hvordan opplever du Lagerbäck som trener så langt?

- Han er veldig rolig, men veldig krevende. Han kan overraske deg. Jeg setter pris på at han har tatt meg ut. Vi er en god gruppe, og han holder oss sammen, sier han.

Lagerbäck sier selv dette om Maars Johnsen etter debuten.

- Han viser at han har visse kvaliteter. Det var veldig nære på overtid, de ter små marginer. Bra han var der.