Debutanten Gulbrandsen utvist etter kontroversielt rødt

Molde fikk dommeren mot seg i første kvalikkamp mot polske Legia.

 FRUSTRASJON:  Molde hadde både ledelse, elleve mann og kontroll på kampen, før det snudde med utligning og utvisning. Her er Solskjær og Berg Hestad i en frustrert samtale. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FRUSTRASJON: Molde hadde både ledelse, elleve mann og kontroll på kampen, før det snudde med utligning og utvisning. Her er Solskjær og Berg Hestad i en frustrert samtale. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

• Molde - Legia 1-1 (1-0)

MOLDE (Dagbladet): Fredrik Gulbrandsen fikk en marerittstart på sin Molde-karriere da han ble utvist etter å ha pådratt seg to gule kort mot Legia Warszawa i den tredje kvalifiseringsrunden til Mesterligaen i kveld.

I det 73. minutt protesterte Gulbrandsen med å slå armen oppgitt i løse luften på grunn av at han ble avvinket for offside, en offside som imidlertid var feilaktig dømt.

Moldes nysignering stod allerede med et gult kort fra en tidligere episode i kampen og den greske dommer Anastasios Kakos viste ut Gulbrandsen fra banen til høylydt pipekonsert fra Molde-publikummet og til store protester fra Molde-spillerne.

- Det røde kortet var helt uforståelig, men vi får ikke noe gratis. Han slo bare ut med armene. Det var meget urettferdig, og jeg forsto ikke noe. Vi kan slå dem der nede. De første 45 minuttene er det beste Molde har prestert med meg som trener. Vi burde ha ledet med både tre og fire mål, sier Solskjær til NTB.

Årsbeste før pause
Molde-spillernes frustrasjon over den greske dommertrioen var også tydelig da de ville ha offside på utligningen til Legia Warszawa i det 67. minutt.

 MÅLSCOREREN:  I det 28. minutt scoret Daniel Chima Chukwu hjemmelagets eneste scoring. Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
MÅLSCOREREN: I det 28. minutt scoret Daniel Chima Chukwu hjemmelagets eneste scoring. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Vladimir Dvalishvili fikk stå helt alene på bakerste stolpe og fra fem meter headet han ballen i mål etter et innlegg fra Tomasz Brzyski på venstrekanten. Molde-spillerne ropte på offside, men målet ble stående godkjent.

Daniel Chima Chukwu sendte Molde i ledelsen etter 29 minutter spilt av den første omgangen mot det polske laget. Chima Chukwu dro seg forbi en Legia Warszawa-forsvarer etter et Molde-innkast langt inne på bortelagets banehalvdel. Moldes nigerianske spiss var nådeløs alene med målvakt Dusan Kuciak da han fra spiss vinkel plasserte ballen vakkert i det lengste hjørnet .

Før scoringen, var det to brannalarmer som skapte den største dramatikken på Aker Stadion. Legia Warszawa-fansen satte i gang med bluss og tåkela hele Aker Stadion før kampstart, noe som medførte at alarmen gikk i Molde.

Det hjemmelaget viste før pause, var årsbeste av Molde. Laget var aggressiv i alle dueller fra start og presset et stresset polsk lag høyt i banen. Spesielt god var Moldes nysignering Fredrik Gulbrandsen som jaget ball konstant og løp i det som var av rom. Gulbrandsen bevegelighet og duellstyrke åpnet opp for mer rom til Jo Inge Berget og Daniel Chima Chukwu.

God Gulbrandsen
Gulbrandsen kunne ha gitt sin nye klubb ledelsen etter nitten minutter, men kom litt for tett på den polske målvakten da han ble spilt fri inne i sekstenmeteren. Fra skrått hold skjøt Gulbrandsen via keeper Kuciak og utenfor mål.

Tre minutter senere burde Mattias Moström ha fått til en bedre avslutning på innlegget til Fredrk Gulbrandsen. Fra fjorten meter avsluttet imidlertid svensken svakt utenfor.

Fem minutter før pause var det Jo Inge Berget sin tur til å øke Molde sin ledelse etter å ha blitt spilt fri av den samme Gulbrandsen, men Berget kom litt for skrått på mål og med venstrefoten ble forsøket avverget av Legia Warszawa-keeper Kuciak. På den påølgende corneren blåste Vegard Forren ballen like over tverrliggeren med den ikke fullt så presise høyrefoten.

Og Legia Warszawa? Det polske laget var tamme før hvilen og produserte sitt første skudd på mål etter 38 minutter, men avslutningen til høyreback Bartosz Beresynski ble plukket enkelt opp av Moldes Ørjan Nyland.

Strengt dømt
Etter pause la Legia Warszawa seg høyere i banen og presset Molde mer tilbake i banen uten at det polske laget klarte å skape de helt store sjansene innledningsvis i den andre omgangen. Den første store muligheten falt til den konstant jagende og gode Fredrik Gulbrandsen.

I det 62. minutt ble Gulbrandsen spilt alene med Kuciak av Emmanuel Ekpo. 20-åringen rundet den polske keeperen, men kom litt for skrått på mål til å skyte Molde i en 2-0-ledelse.

I det 67. minutt utlignet Vladimir Dvalishvili Molde sin ledelse, før Fredrik Gulbrandsen ble utvist seks minutter senere etter at dommer Kakos ga Molde-debutanten et strengt idømt rødt kort.

Legia-trener Jan Urban var tilfreds:

- Vi kunne ha tapt kampen før pause. Molde hadde flere store sjanser. Det jevnet seg betraktelig ut i 2.-omgangen. Alt er mulig, men Molde får det vanskelig i Warszawa, sier han til NTB.