Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Poengdeling i Tyskland - Frankrike

Debutanten reddet verdensmestrene

Alphonse Aréola var den eneste uten spilletid i VM. Slik så det ikke ut.

KEEPERMAGI: Alphonse Areola var på vakt og bidro med en rekke fantastiske redninger mot Tyskland. Foto: AFP / Odd Andersen
KEEPERMAGI: Alphonse Areola var på vakt og bidro med en rekke fantastiske redninger mot Tyskland. Foto: AFP / Odd Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tyskland - Frankrike 0-0 (0-0)

Kontrastene mellom Tysklands og Frankrikes fotball-VM kunne knapt vært større. Tyskerne kom som regjerende mester, men ble ydmyket og sendt hjem etter gruppespillet. Frankrike gikk på et sårt finaletap på hjemmebane i EM 2016, men gjenvant egen ære med gull i Russland.

Kveldens oppgjør på Allianz Arena i München var franskmennenes første kamp siden de ble verdensmestere, og Didier Deschamps hadde bare gjort én endring fra seieren over Kroatia.

Joachim Löw har ikke like god grunn til å stole på sine menn, og hadde gjort fire endringer fra den siste gruppespillskampen i sommer. Tyskland og Frankrike er plassert i A-ligaen i Nations League, og skal kjempe med Nederland om seieren i deres gruppe.

Kritisk til Sané

En som ikke fikk være med til VM, men som igjen var tilbake i troppen torsdag, var Leroy Sané.

Mange stusset litt da supertalentet ikke ble funnet god nok for VM-troppen. Sané hadde akkurat tatt et suverent Premier League-gull med Manchester City, men ble vraket til fordel for Julian Brandt.

Før kveldens kamp kom midtbanegeneral Toni Kroos med noen krasse ord i retning lynvingen.

- Av og til føles det som om det ikke betyr noe for han om vi vinner eller taper, sa Kroos, før han fulgte opp med noen litt mer oppmuntrende ord.

- Han må vise kvalitetene sine, for da kan han være et våpen for oss. Han har alt som skal til for å bli en verdensklassespiller, men av og til må han bli fortalt hva han skal gjøre.

I tillegg til Sané var Kai Havertz fra Bayer Leverkusen, Nico Schulz fra Hoffenheim og Thilo Kehrer fra PSG nye navn i Löws mannskap. Ingen av de startet imidlertid kampen.

Stemplet i halsen

De som satt på benken kunne nok gjort en like god innsats som de på banen i første omgang, for det var ingen festforestilling på Allianz Arena de første 45 minuttene.

Omgangens kanskje mest oppsiktsvekkende situasjon kom etter bare tre minutter, da Antonio Rüdiger ikke trakk tilbake foten i en duell med Benjamin Pavard, og endte opp med å stemple backen i halsen. Lenge etterpå kunne mann se tydelig merker på halsen til franskmannen.

Verken Tyskland eller Frankrike klarte å underholde publikum i den første omgangen.

- Det har vært uhyre sjansefattig den første halvtimen, utbrøt TV2s kommentator Kasper Wikestad etter en halvtime.

Nærmest var Olivier Giroud da han knuste lagkamerat fra Chelsea, Rüdiger, i lufta før pause. Headingen var hard og hadde retning mot hjørnet, men en Manuel Neuer i full strekk fikk hindret baklengs.

Mesterlige redninger

Andre omgang startet livligere enn den første, og Antoine Griezmann satte Neuer på prøve tre ganger i løpet av de første 15 minuttene. Men så tok Tyskland over.

Hugo Lloris står over landslagssamlingen med en lårskade, og i hans fravær fikk Alphonse Aréola sjansen. Den grep han med begge hender.

PSG-keeperen ble satt på prøve ved en rekke anledninger, og vartet opp med den ene mesterlige redningen etter den andre.

Først måtte han strekke seg opp under tverrliggeren og bort mot krysset for å hindre Marco Reus i å banke inn 1-0. Deretter parerte han Mats Hummels knallharde avslutning på flott vis. Noen minutter seinere kastet han seg ut i full strekk for å stoppe en kraftfull og presis heading fra Matthias Ginter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!