Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Debutantenes aften på Old Trafford

Büttner og Powell stjal showet da Giggs, Scholes og Ferdinand jubilerte.

OFFENSIV: Alexander Büttner fikk en drømmestart på Manchester United-karrieren da han scoret etter et strålende soloraid. Nederlenderen, som er kjøpt inn for å avlaste Patrice Evra, viste seg svært så villig offensivt på sin venstreback, og noterte seg for både mål og målgivende. Foto: Darren Staples / REUTERS/ NTB Scanpix
OFFENSIV: Alexander Büttner fikk en drømmestart på Manchester United-karrieren da han scoret etter et strålende soloraid. Nederlenderen, som er kjøpt inn for å avlaste Patrice Evra, viste seg svært så villig offensivt på sin venstreback, og noterte seg for både mål og målgivende. Foto: Darren Staples / REUTERS/ NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester United - Wigan 4-0.

Ryan Giggs spilte sin 600. Premier League-kamp mens Paul Scholes og Rio Ferdinand gjorde henholdsvis sin 700. og 400. Manchester United-opptreden. Det var imidlertid debutantene som stjal showet da Wigan gjestet Old Trafford.

Både venstrebacken Alexander Büttner og Nick Powell fikk en pangstart på sine United-karrierer med hver sin strålende scoring, som rundet av det som etter hvert ble en hyggelig ettermiddag for rødtrøyene.

Svak straffe Det begynte imidlertid ikke spesielt lovende da Javier Hernandez på svakt vis sølte bort et straffespark vertene strengt tatt ikke hadde krav på da Danny Welbeck gikk i bakken uten at det tilsynelatende hadde vært kontakt med Ali Al-Habsi.

Vertene hadde gjort mange endringer på laget som slo Southampton før landslagspausen, og etter en brukbar åpning, gikk det litt i stampe.

- Vi var nødt til å starte på nytt etter det misbrukte straffesparket. De (Wigan) dro ned tempoet i kampen, men vi spilte heller ikke med det tempoet vi vanligsvis spiller i, sier sir Alex Ferguson etter kampen, ifølge BBC.

SVAK STRAFFE: Manchester United fikk en skjev start da Javier Hernandez sendte et straffespark rett i klypene på Ali Al-Habsi. Foto: PAUL ELLIS /  AFP PHOTO / NTB Scanpix
SVAK STRAFFE: Manchester United fikk en skjev start da Javier Hernandez sendte et straffespark rett i klypene på Ali Al-Habsi. Foto: PAUL ELLIS / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Det var alt annet enn en sprudlende første omgang publikum fikk servert, der Wigans Arouna Koné kom til omgangens beste mulighet bortsett fra det tidlige straffesparket, men ivorianeren klarte ikke å stokke beina på bakre stolpe.

Jubileumsscoring Etter hvilen var det imidlertid et langt mer bestemt United-lag som entret banen etter trolig å ha fått servert en tordentale fra Ferguson i garderoben.

- Vi fikk opp farta i annen omgang, spilte mer aggressivt og med mer gjennombruddskraft. Wigan spiller på en måte som er vanskelig å spille mot, sier United-sjefen.

Seks minutter ut i annen omgang gjorde Paul Scholes som han har for vane å gjøre når han jubilerer: Score mål. 37-åringen scoret i debuten, i sin 100. kamp, 300. kamp, 400. kamp, 500. kamp og nå 700. kamp for United. I tillegg scoret han et selvmål i sin 200. kamp.

Selve målet var av den enkle sorten etter at Al-Habsi ga en farlig retur på et smart innlegg fra Nani.

- Vi tenker alltid på Paul Scholes som en som fyller på i boksen, men rollen hans har endret seg med årene, og nå spiller han i en dypere rolle, sier Ferguson.

JUBILERTE MED SCORING: Paul Scholes spilte sin 700. kamp for Manchester United og feiret med å sende hjemmelaget i ledelsen mot Wigan. Foto: PAUL ELLIS /  AFP PHOTO / NTB Scanpix
JUBILERTE MED SCORING: Paul Scholes spilte sin 700. kamp for Manchester United og feiret med å sende hjemmelaget i ledelsen mot Wigan. Foto: PAUL ELLIS / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Scoringen ga United den plattformen de trengte for å ta fullstendig grep om oppgjøret. Drøyt ti minutter seinere syntes de tre poengene sikre da Emerson Boyce sov i timen og opphevet det som ville vært en offside på Javier Hernandez, som styrte et skudd fra Büttner i mål fra kort hold.

Soloraid og kanonskudd Det overrasket mange da United hentet forholdsvis ukjente Büttner fra Vitesse Arnhem i august med henblikk på å gi Patrice Evra etterlengtet avlastning. Som franskmannen, viste nederlenderen seg svært så angrepsvillig, men også med noen av de samme defensive svakhetene.

Tre minutter etter Hernandez' 2-0 mål viste Büttner hvorfor han opprinnelig er venstrekant, da han satte fart innover i banen, tok seg forbi fire mann og tvang ballen i mål via Al-Habsi, og noterte seg dermed for både mål og målgivende i sin første kamp.

- Büttner var litt uvøren til tider, men han har stor entusiasme og er en strålende avslutter. Han hadde en god scoringsstatistikk i Nederland, og alt i alt var dette en god debut, sier Ferguson.

Også Nick Powell, som ble toppscorer for Crewe Alexandra i fjor, fikk sin debut da han kom inn som innbytter for Paul Scholes. Som mannen han erstattet viste 18-åringen at han har krutt i støvlene.

Åtte minutter før slutt tok han seg enkelt forbi Gary Caldwell og skaffet seg plassen han trengte til å hamre ballen i nettmaskene med strak vrist. Igjen var Al-Habsi på, men var fullstendig sjanseløse på å holde kanonskuddet ute.

KRUTT I STØVLENE: Nick Powell kom inn for Paul Scholes, og viste i likhet med veteranen prov på en sterk skuddfot. Foto: Jon Super /  AP Photo / NTB Scanpix
KRUTT I STØVLENE: Nick Powell kom inn for Paul Scholes, og viste i likhet med veteranen prov på en sterk skuddfot. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Unge Powell er en spiller vi håper kan fylle Scholes sine sko i den forstand at han har fantastisk overblikk, et godt lynne og glimrende føtter i tillegg til at han er fotrapp og har en god skuddfot, skryter Ferguson overfor Sky Sports.

HEDRET FØRT KAMPSTART: Det norske stortalentet Mats Møller Dæhli (17) mottok prisen som årets akademispiller i Manchester United før avspark mot Wigan. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix
HEDRET FØRT KAMPSTART: Det norske stortalentet Mats Møller Dæhli (17) mottok prisen som årets akademispiller i Manchester United før avspark mot Wigan. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media