Debutantens aften

Douglas Sequeira avgjorde da Tromsø endelig åpnet serien med seier.

Tromsø - Vålerenga 1-0.

På Alfheim møttes to lag som begge var avhengige av en god serieåpning.

Vålerenga for å kickstarte medaljejakten, Tromsø for å unngå å havne i den nedrykkssumpa laget har tråkka uti vår etter vår de siste sesongene.

Og allerede etter åtte minutter tinte vinternervene på de velfylte tribunene i Tromsø.

Douglas Sequeira fra Costa Rica grep sjansen i sin første tippeligakamp. Sequeira tok ned ballen på brystet, klinte til med venstre og sendte kula i vinkelen fra tolv meters hold.

En annen debutant, estiske Joel Lindpere, headet ballen til Sequeira som leverte en tidlig, men god kandidat til årets mål.

- Godt å komme i gang

Tromsø-trener Steinar Nilsen var selvfølgelig smørblid etter kampen.

Superstart: Tromsøs nykomling Douglas Sequeira fra Costa Rica (t.h.) avgjorde serieåpningen mot Jan Derek Sørensen og Vålerenga med en fulltreffer på hel volley. Foto: Rune Stolz Bertinussen/Scanpix
Superstart: Tromsøs nykomling Douglas Sequeira fra Costa Rica (t.h.) avgjorde serieåpningen mot Jan Derek Sørensen og Vålerenga med en fulltreffer på hel volley. Foto: Rune Stolz Bertinussen/Scanpix Vis mer

- Det har blitt snakka mye om denne kampen på forhånd, og nettopp på grunn av nervøsiteten var det veldig godt å komme i gang på en sånn måte, sier Nilsen til NRK.

- Vi ble slitne i andre omgang, men vi var best i første. Og det skulle bare mangle at vi sleit litt mot en medaljekandidat, understreker treneren.

- Men det var godt å få denne starten foran hjemmepublikummet på Alfheim.

Fant aldri rytmen

Det var kaldt i Tromsø, men spilleforholdene på kunstgresset var gode. Over seks tusen tilskuere fikk se en jevnspilt kamp på Alfheim. Tromsø ledet fortjent til pause, men mistet grepet de siste 45.

For fjorårets bronsevinner Vålerenga kunne _ og burde _ utliknet i andre omgang. Oslo-laget imponerte ingen før pause, men den andre omgangen bar preg av VIF-press.

Midtstopper Wæhler hadde lagets største sjanse etter en corner i andre omgang, men sendte ballen høyt over fra god posisjon rett foran mål.

Petter Myhre måtte til tross for mye besittelse etter hvilen se laget sitt slite med å finne rytmen. Daniel Fredheim Holm og den ferske kapteinen Christian Grindheim er ment å være toneangivende, men begge ble byttet ut i andre omgang.

Vålerenga hadde ballen mye, men var aldri virkelig truende i overgangsspillet.

Myhre fant fram Mohammed Fellah fra juvelskrinet på innbytterbenken i sluttminuttene, og stopper Ronny Johnsen ble sendt fram som spiss. Likevel klarte Tromsø å ri stormen av.

Fornøyd TIL-trener

Steinar Nilsen var jublende glad da fløyta gikk, og har med dette gode muligheter til å skaffe supporterne i ishavsbyen en muntrere vårsesong enn de er vant med.

Sigurd Rushfeldt var savnet inne i boksen, men trekket med å legge hurtige Ademolu på topp ved siden av Årst fungerte bra for TIL. Tromsø skapte på langt nær like mye da Morten Moldskred kom inn for Ademolu.

Vålerenga må derimot hjem og jobbe med samspillet offensivt. Når måltyven Morten Berre tidvis ligger 50-60 meter fra motstanderens mål, er noe galt.

Nykomlingen Sebastian Mila fra Polen glimtet tidvis til for Vålerenga. Men debutantkvelden tilhørte helt og holdent Douglas Sequeira fra Tromsø.

Treffet som sikret tre poeng: Her sender Sequeira ballen i retning vinkelen - og en etterlengtet seier i Tippeligaens første kamp.