RYGGEN SLO SEG VRANG: Rune Almenning Jarstein kjente allerede på oppvarmingen at ryggen begynte å låse seg, men han tok sjansen på å fortsette. I etterkant var han ikke sikker på hvor lurt det var. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
RYGGEN SLO SEG VRANG: Rune Almenning Jarstein kjente allerede på oppvarmingen at ryggen begynte å låse seg, men han tok sjansen på å fortsette. I etterkant var han ikke sikker på hvor lurt det var. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Debuten kunne ikke blitt så mye verre

Ryggskadet Jarstein mener han var på bærtur og surret mot Vålerenga.

||| ULLEVAAL (Dagbladet): De færreste vil finne på å bebreide Rune Almenning Jarstein for de to baklengsmålene mot Vålerenga, men debuten for Viking ble like fullt av det lite minneverdige slaget.

Landslagskeeperen fikk knapt skudd mot seg i 1. omgang med unntak av de to Moa-perlene, og da ryggen slo seg vrang måtte han overlate plassen mellom stengene til Artur Kotenko de siste 45 minuttene.

Det var ikke akkurat slik han hadde sett for seg sin første kamp i ny klubb.

- Det kunne ikke blitt så mye verre. Jeg var på bærtur noen ganger og surret. Det var dårlige greier, lyder Jarsteins harde dom over seg selv.

- Burde kanskje gitt meg
Om 25-åringen får anledning til å revansjere seg mot Brann neste helg var i går kveld et åpent spørsmål.

Den samme ryggskaden som gjorde at han måtte forlate landslagstroppen før Slovakia-kampen tidligere i måneden meldte seg igjen, og Jarstein kjente smerter allerede på oppvarmingen.

Likevel valgte han å gi det et forsøk.

- Jeg kjente at ryggen ble stivere og stivere under oppvarmingen. Jeg ble litt redd for å dra til. Det var ikke noen god debut.

- Vurderte du på noe tidspunkt å gi deg før kampstart?

- Egentlig ikke. Det burde jeg kanskje gjort, sier han.

Innrømmer at han er bekymret
Trener Åge Hareide vurderte aldri å sette Jarstein på benken som en konsekvens av ryggplagene.

- Vi gjorde ikke en vurdering på det. Rune var sjanseløs på de skuddene, sier den tidligere landslagssjefen.

Men Jarstein selv følte han kunne tatt Moas andre scoring - praktskuddet fra 27 meter som satt nesten helt oppe i vinkelen.

- Den siste har jeg hånda på. Den føler jeg at jeg kan ta. Begge målene var gode skudd, men hadde jeg vært helt på topp så kanskje..., sier han.

Den siste uka før Vålerenga-kampen trente Jarstein uten smerter i ryggen, men han fikk en tankevekker i går.

- Jeg håper og tror at jeg er klar neste helg. Men dette er litt bekymringsfullt, innrømmer han.