Debuterte for Barca som 17-åring - nå får han prøve seg i Premier League

- En ekte diamant.

TIDLIG DEBUT: Her spiller Gerard Deulofeu (t.h.) sin første kamp for a-laget til Barcelona, 17 år gammel i oktober 2011. Siden har han bøttet inn mål for Barcelonas b-lag. Kommende sesong kan han få prøve seg i Premier League for Everton. Foto: Josep Lago, AFP / NTB Scanpix
TIDLIG DEBUT: Her spiller Gerard Deulofeu (t.h.) sin første kamp for a-laget til Barcelona, 17 år gammel i oktober 2011. Siden har han bøttet inn mål for Barcelonas b-lag. Kommende sesong kan han få prøve seg i Premier League for Everton. Foto: Josep Lago, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Everton låner stortalentet Gerard Deulofeu (19) fra Barcelona den kommende sesongen.

- Gerard er en ekte diamant fra spansk fotball og en gutt med et utrolig fotballtalent. Jeg er veldig glad for at han har valgt å ta det neste steget i karrieren sin med Everton, sier Everton-manager Roberto Martinez til klubbens nettside.

Everton ser for seg å bruke ham enten som kantspiller eller bak en midtspiss.

- Jeg er en offensiv spiller, jeg kan spille på kanten. Jeg er rask, ganske god én mot én, sier spilleren selv til Everton TV.

- Har fulgt PL tett Han passer også på å snakke pent om den nye «praksisplassen» sin, der han altså skal spille på seg erfaring det nærmeste året.

- Jeg er veldig ivrig på å komme i gang, og glad for å være i en så stor og historisk klubb. Jeg har fulgt Premier League ganske tett. Det er en av de beste, om ikke den beste ligaen i verden, sier Barcelona-spilleren som er vant med å trene sammen med spillere som Messi og Iniesta.

Deulofeu debuterte for Barcelonas a-lag mot Mallorca som 17-åring høsten 2011, men har hovedsaklig spilt for b-laget som spiller i Segunda División - Spanias nest øverste divisjon. Der scoret han 18 mål på 33 kamper sist sesong.

Mange landskamper I mai signerte han en ny fireårskontrakt med Barcelona.

Deulofeu har mange kamper for aldersbestemte spanske landslag, og scoret to mål på fire kamper i U20-VM i Tyrkia, før Spania røk ut i kvartfinalen mot Uruguay sist helg.

Tenåringen får nå litt ferie før han slutter seg til Everton-troppen og starter oppkjøringen til den nye sesongen.