FIN DEBUTSESONG: Aleksander Melgalvis debuterte i Eliteserien i vår. Nå er han klar for cupfinale. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FIN DEBUTSESONG: Aleksander Melgalvis debuterte i Eliteserien i vår. Nå er han klar for cupfinale. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Aleksander Melgalvis

Debuterte i Eliteserien i vår. Nå skal han spille cupfinale:
- Hadde ikke trodd dette

For fire år siden spilte han i tredjedivisjon. I vår debuterte han i Eliteserien. 3. desember spiller Aleksander Melgalvis cupfinale.

(Dagbladet): Torsdag kveld tok Lillestrøm seg til cupfinale. Ti år etter at de vant cupen sist, kan de gjøre det igjen.

En av målscorerne var Aleksander Melgalvis. 28-åringen som debuterte i Eliteserien i vår har vært en viktig brikke i Arne Erlandsens Lillestrøm denne sesongen.

For fire år siden var hverdagen en annen. Da spilte han nemlig fotball i tredjedivisjon for moderklubben Brumunddal. Derfor føles en cupfinale stort.

- Det er noe jeg ikke trodde jeg skulle få være med og oppleve. Det er et stykke fra å spille der og komme seg til en cupfinale. Jeg hadde nok ikke trodd det, sier han.

Raskt skadecomeback

Først som 27-åring debuterte han altså i Eliteserien. For Lillestrøm har han scoret viktige mål i cupen, og tre mål i ligaen. Brumunddølen, som i utgangspunktet er en offensiv spiller, startet som back, og er etterhvert flyttet opp på kanten.

SCORET: Aleksander Melgalvis (i midten) scoret mot Molde i cupsemien. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SCORET: Aleksander Melgalvis (i midten) scoret mot Molde i cupsemien. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Det har kanskje gått utover det man kunne forvente. Jeg tror kanskje det var en fordel at jeg var 27 år også, for da har jeg mer rutine. Da er det lettere å ta nivået med en gang. Men det finnes ingen fasit, for min egen del må jeg bare si at jeg er glad for at det har gått bra, sier Melgalvis.

Men i sommer kunne eventyret fått en bråstopp. Melgalvis fikk beskjed om at et leddbånd i ankelen var avrevet. Først ble det meldt at han var ferdig for sesongen.

Han var tilbake etter fire. Men han medgir at skaden ikke er helt bra riktig ennå.

- Det tar litt tid før leddbånd gror skikkelig, så det er ikke helt bra riktig ennå. Det kommer til å gjøre litt vondt framover. Men det går an å spille med det, og det går bedre og bedre for hver uke som går, sier 27-åringen.

Landslagsaktuell

Melgalvis har en latvisk bestefar, og kan spille for Latvia hvis sjansen skulle by seg. De har fulgt med Lillestrøm-spilleren denne sesongen, og har tilbudt ham statsborgerskap.

- Vi er i en dialog. De sjekker opp mulighetene for at jeg kan spille for dem og få dobbelt statsborgerskap. Det er lettere å spille seg inn der enn det norske landslaget, der kommer jeg aldri til å spille, tror Melgalvis.

Latvia er for øvrig nummer 148 på FIFA-rankingen. Eventuelt spill for dem vil ikke skje før neste høst.

Men i helga gjester serieleder Rosenborg Åråsen.

- Det blir selvfølgelig en tøff kamp, men det er artig å få besøk av dem. Vi håper at vi kan slå dem. Vi lever jo av å vinne fotballkamper, så en seier som i cupsemien gir alltid selvtillit. Vi har hatt en lang periode der vi har tapt lite. Vi er vanskelige å slå, og det skal vi fortsette å være, sier brumunddølen.