Debuterte som RBK-kaptein i Tippeligaen: Nå vil han til utlandet

Jonas Svensson klar for større oppgaver.

• Start - RBK 0-2

SØR ARENA (Dagbladet): Jonas Svensson (23) var Rosenborg-kaptein i Mike Jensens (karantene) fravær i 2-0-seieren mot Start torsdag kveld.

Svensson er blitt en selvskreven brikke i RBK-maskineriet, og rundet i april 200 kamper som tidenes yngste i trønderklubben.

Mot Start var en ny milepæl nådd, da 23-åringen fikk sin første Tippeliga-kamp som kaptein.

- Det er et stolt øyeblikk. Jeg har en god ballast og har fått en del erfaring til tross for at jeg har mange år igjen av karrieren, sier Svensson til Dagbladet.

I løpet av det siste året har han sett flere RBK-venner forsvinne til utlandet, blant annet duoen Ole Selnæs og Alexander Søderlund til St. Etienne.

Vil til utlandet Svensson er åpen for at også han er lysten på et proffliv i utlandet.

- Ingen er tjent på at jeg er fornøyd med å være i Rosenborg. Jeg jobber hver dag for å oppfylle drømmen om å spille i utlandet, men akkurat nå er det veldig gøy å være med på dette RBK-maskineriet, sier trønderen.

Han debuterte for storklubben allerede i 2009 og kom fra Levanger. Når han eventuelt setter seg på flyet til det store utland, vet han derimot ikke.

Assist - Jeg fokuserer på å levere en god sesong i Rosenborg og jeg føler selvsagt litt ekstra ansvar med kapteinsbind rundt armen. Det er kult å få ansvaret og dette er et stolt øyeblikk, sier 23-åringen.

RBK-spiss Mattias Vilhjalmsson scoret begge målene i seieren mot Start - og 1-0-målet kom etter et lekkert innlegg fra nettopp Svensson.

- Vi var ikke gode, men dette er vår beste seier i 2016. Vi vinner på en dårlig dag, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.