Deco så rødt - Chelsea fikk bank

Roma-triumf uten Riise.

Roma - Chelsea 3-1

(Dagbladet.no): Chelsea-manager Luiz Felipe Scolari har bedt klubben reservere hotell til Champions League-finalen 28. mai. Fortsetter de i samme spor som mot Roma i kveld, må de i stedet følge den kampen foran flatskjermen hjemme i London.

I stedet for å sikre avansementet til åttendelsfinalen, ble det en etterlengtet festkveld for et kriserammet Roma og en hardt presset Luciano Spalletti.

To praktmål fra Mirko Vucinic, samt én fulltreffer fra Christian Panucci, holdt lenge til å påføre de seiersvante gjestene fra London en skikkelig nesestyver.

Dermed har Roma meldt seg på for fullt i kampen om en åttendelsfinale.

Det var likevel Chelsea som var det beste laget den første halvtimen, men bortsett fra et par gode skuddforsøk fra Deco og Frank Lampard ble ikke Alexander Doni satt på de store prøvene.

10 minutter før pause sviktet det imidlertid i det normalt så stødige Chelsea-forsvaret.

Christian Panucci utnyttet et øyeblikks uoppmerksomhet fra John Terry, og styrte inn 1-0 fra kloss hold. Panucci spiller vanligvis midtstopper, men tok John Arne Riises plass på venstrebacken til denne kampen, noe Spalletti neppe angrer på i kveld.

SCORET TO: Mirko Vucinic ble dagens mann for Roma da Chelsea ble slått 3-1 på Olympiastadion. Foto: AP
SCORET TO: Mirko Vucinic ble dagens mann for Roma da Chelsea ble slått 3-1 på Olympiastadion. Foto: AP Vis mer

En av fotballens mest brukte klisjeer handler om at mål preger kamper, men det var nettopp det som skjedde.

For et Roma-lag blottet for selvtillit fikk plutselig fornyet tro på egne ferdigheter, og da er de langt bedre enn 17. plassen på Serie A-tabellen skulle tilsi.

Tre minutter etter pause banket Mirko Vucinic inn et langskudd fra drøye 20 meter, som Petr Cech var sjanseløs på. Kampens vakreste scoring kom likevel kvarteret senere.

Vucinic hadde John Obi Mikel i hælene, men ristet av seg nigerianeren, før han plasserte ballen i korthjørnet etter et løp på nærmere 70 meter.

Chelsea var på god vei til å bli ydmyket, men de skulle få et trøstemål 15 minutter før slutt.

John Terry var hårfint onside, og fikk pirket inn en retur bak Doni etter dødball.

Alt håp om et comeback forsvant da Deco trosset dommerens formaninger om å vente på signalet før han slo et frispark. Portugiseren fikk sitt andre gule kort, og kvelden var helsvart for Chelsea.