- Dedé er bare grovt bygd

Ikke småfeit, forsikrer AaFK-treneren.

(Dagbladet.no): I går returnerte Dedé Anderson endelig til Ålesund, etter en juleferie som varte helt til påske. Mer skulle ikke til for at Dedé gikk fra utskjelt til helt på Sunnmøre.

Bildene av brasilianeren fra flyplassen har imidlertid fått noen til å spekulere i om Dedé er noen kilo unne idealvekt. Selv hevder han at han har trent godt mens han har vært hjemme.

Trener Per Joar Hansen er ikke bekymret for at spissen hans er blitt lubben.

- Nei, Dedé er grovt bygd. Han er en kraftplugg og en tanks. Det trenger ikke bety at han er småtjukk, sier AaFK-treneren til Dagbladet.no.

Han lover derimot at brasilianeren skal få svette rikelig i ukene framover.

- Vi skal finne ut av den fysiske tilstanden hans, og legge opp et program. Det blir en del tester for å kartlegge situasjonen, sier Hansen.

Seriepremieren mot Aalesund kan Dedé etter alt å dømme se langt etter. Men selv om han har gått glipp av en hel sesongoppkjøring, tror Hansen midtstopperne i Tippeligaen skal få kjørt seg skikkelig når Dedé er i god nok form til å spille.

- Når han er full tank, kommer mange midtstoppere til å merke det. Han var en viktig spiller for oss i fjor, og vil bli det i år.

BARE KRAFTIG BYGD: Trener Per Joar Hansen avviser at Dedé er småtjukk, og betegner ham i stedet som en kraftplugg. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet.no
BARE KRAFTIG BYGD: Trener Per Joar Hansen avviser at Dedé er småtjukk, og betegner ham i stedet som en kraftplugg. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet.no Vis mer

- Frykter du misnøye blant de andre spillerne dersom Dedé kommer kjapt inn på laget?

- Spillerne har som oppgave å passe på at de selv er godt forberedt. Vi tar oss av resten. Men han må selvsagt konkurrere seg inn på laget, sier Per Joar Hansen.

- Dedé er bare grovt bygd
GOALGETTER:</B> Dedé Anderson scoret 14 mål i 1. divisjon i fjor. Her har han scoret mot Sparta Sarpsborg.