Dedé får ikke mer lønn

Men Aalesund beholder problemspilleren.

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet.no): Aalesund Fotballklubb stanser i dag alle lønnsutbetalinger til Dedé Anderson (26), samtidig som han blir luket ut av videre sportslig planlegging.

Derimot skal han ikke få sparken, av den enkle årsak at det umuliggjør et videresalg.

- Vi ser ikke lenger på Dedé Anderson som en del av vår satsning i årets eliteserie og har stoppet alle lønnsutbetalinger. Vi er veldig skuffet over det som er skjedd i denne saken, sa styreleder Toril Hole Standal i AaFK.

Lang ferie

Angriperen har fortsatt ikke vendt tilbake etter juleferien i Brasil, tross at klubben så seint som tirsdag fikk beskjed om at han var på vei.

Opprinnelig skulle han vært tilbake den 10. januar, og først fikk AaFK-ledelsen beskjed om at han måtte bli igjen i hjemlandet på grunn av en sjuk far.

Men tida har gått, og ingen Dedé har innfunnet seg på Sunnmøre. På tirsdagens styremøte fikk angriperen en siste sjanse - og i dag tok altså tålmodigheten slutt.

Klages inn til FIFA

SAVNET: Dedé Anderson scoret 14 mål i førstedivisjon, men siden juleferien har han ikke nærmet seg Ålesund. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
SAVNET: Dedé Anderson scoret 14 mål i førstedivisjon, men siden juleferien har han ikke nærmet seg Ålesund. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer

AaFK klager nå saken inn for Norges fotballforbund (NFF), som kan ta den videre til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Så blir det opp til deres klageorganer å avgjøre om klubben har krav på økonomisk kompensasjon.

Anderson kom til Aalesund fra den svenske klubben Kalmar foran forrige sesong, en sesong han imponerte stort gjennom å score 14 mål.

Dedé får ikke mer lønn