Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dedé maser om ny AaFK-sjanse

Trenger penger på konto?

(Dagbladet.no): Noen som husker Dedé Anderson? Farsen om AaFKs brasilianske spiss har snart pågått i halvannet år, etter at han innvilget seg tidenes lengste juleferie i 2006.

Siden da har han ikke spilt ett minutt for klubben. De siste to månedene har han imidlertid mast på AaFK om å få komme tilbake, skriver Sunnmørsposten.

Men kloke av skade legger ikke klubben mye vekt på rapportene som tilsier at han muligens dukker opp igjen i byen i løpet av dagen.

- Vi bruker ikke tid og krefter på dette. Vi hadde gått på veggene om vi skulle ha trodd på alle de meldingene vi har fått vedrørende Dedé de siste 18 månedene. Den dagen han virkelig kommer til Ålesund, så vet vi hva vi skal gjøre. Men inntil så skjer, tenker vi ikke på ham i det hele tatt, sier daglig leder Henrik Hoff til Sunnmørsposten.

Ulv, ulv og mere ulv

Og det er lett å forstå klubbledelsens skepsis.

Sist gang Dedé viste ansiktet sitt i Ålesund var i april i fjor, tre måneder etter skjema.

- Det var kjekt å få ham tilbake. Jeg tror denne farsen skal være over nå, sa AaFK-leder Torill Standal til Dagbladet.no.

KANSKJE, KANSKJE IKKE: Dedé Anderson har vært ikke spilt for Aalesund siden 2006, men skal nå være motivert for å reise tilbake til Sunnmøre. AaFK bruker ikke tid og krefter på rapportene. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET
KANSKJE, KANSKJE IKKE: Dedé Anderson har vært ikke spilt for Aalesund siden 2006, men skal nå være motivert for å reise tilbake til Sunnmøre. AaFK bruker ikke tid og krefter på rapportene. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET Vis mer

Men tok fryktelig feil.

Dedé var preget av savn og bekymring for sine syke foreldre, og dro tilbake til Brasil allerede dagen etter, der han gikk under jorda igjen.

I november fikk AaFK et livstegn da Dedé via MSN tok kontakt med investor Leif Haagensen. Igjen lovet Dedé å ta med seg familien til Norge, datoen ble satt til 3. januar.

Bare de mest naive ble overrasket da det ikke skjedde likevel.

Har diskutert scenarioet grundig

Brasilianeren har ikke mottatt ei krone i lønn siden mars 2007, selv om han har kontrakt med Aalesund ut 2009. Grunnen til at AaFK ikke har sagt opp kontrakten for lengst skyldes at de ikke vil miste muligheten til å få igjen noe av investeringen sin.

Henrik Hoff tar neppe munnen for full når han mener Dedé har brutt kontrakten.

- Hvordan vi vil behandle denne saken, dersom han kommer til Ålesund og sier han vil ta opp igjen karrieren i AaFK, ønsker jeg ikke å fortelle offentligheten om nå. Men det er klart at vi har diskutert dette scenarioet inngående, sier Hoff.

image: Dedé maser om ny AaFK-sjanse

Årsaken til at Dedé angivelig ønsker seg en retur til Ålesund, vet bare hovedpersonen selv.

Men investor Haagensen, som har lovet å hente ham på flyplassen i dag om han dukker opp, tror ikke det er bare tanken på tippeligaspill som frister.

- Sannsynligvis har han også behov for å få inn lønn på kontoen sin, etter at AaFK stoppet lønnsutbetalingene til ham i fjor vår. Slik jeg har forstått ham, vil han komme alene denne gang. Kona og barna vil bli værende i Brasil foreløpig. Men det er kun Dedé som vet om han er på vei til Norge nå, sier han til Sunnmørsposten.

<B>DUKKET PLUTSELIG OPP:</B> I april i fjor kom Dedé endelig tilbake etter juleferie, men gjensynsgleden ble kortvarig: Allerede dagen etter satt han på et fly tilbake til Brasil.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media