Dediserte prisen som årets forsvarsspiller i Sverige til sin avdøde trener

Følelsesladd prisutdeling.

MINNET: Johan Larsson dediserte prisen som årets forsvarsspiller til sin nylig avdøde trener, Klas Ingesson.Foto: REUTERS / Thomas Johansson/TT News Agency og AFP / SCANPIX DENMARK / CLAUS FISKER / NTB SCANPIX
MINNET: Johan Larsson dediserte prisen som årets forsvarsspiller til sin nylig avdøde trener, Klas Ingesson.Foto: REUTERS / Thomas Johansson/TT News Agency og AFP / SCANPIX DENMARK / CLAUS FISKER / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Til tross for at det var Åge Hareide og hans Malmö FF som ble kveldens store vinnere under fotballgallaen i går, var det Elfsborg-kaptein Johan Larsson som stakk av med mye av oppmerksomheten.

Larsson ble kåret til årets forsvarsspiller i Allsvenskan, og dediserte den prisen til sin nylig avdøde trener, Klas Ingesson, skriver den svenske avisa Expressen.

Elfsborg-treneren Ingesson døde for en drøy uke siden etter en lang kamp mot leukemi.

- Som fotballspiller er jeg utrolig stolt og glad over å vinne denne prisen, men først og fremst føles det som om denne prisen er Klas sin tvers igjennom, sier Larsson.

Allerede før prisutdelingen hadde Larsson bestemt seg for å dedisere prisen til sin nå avdøde trener. Ingesson, som i løpet av sin egen karriere blant annet vant VM-bronse med Sverige i 1994, betød utrolig mye for Larssons utvikling.

- Han har løftet meg utrolig, kanskje først og fremst som menneske, og han har gjort at man setter mer pris på det man har utenfor de hvite linjene på banen og at man ikke tar noe for gitt. Det er det som har gjort meg til årets Johan Larsson, sier han.

Det er nåværende Lillestrøm-trener Magnus Haglund som tar over treneransvaret i Elfsborg etter Ingesson. Haglund skal ha blitt pekt ut av Ingesson selv.