Dediserte seieren til sønnen han mistet

Brad Jones kom inn og reddet straffe for Liverpool.

FØRSTE BERØRING: Brad Jones kastet seg riktig vei han møtte sin tidligere Boro-lagkamerat Yakubu på Ewood Park. Foto: REUTERS/Darren Staples
FØRSTE BERØRING: Brad Jones kastet seg riktig vei han møtte sin tidligere Boro-lagkamerat Yakubu på Ewood Park. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

(Dagbladet): Blackburn - Liverpool 2-3.

Australske Brad Jones opplevde alle foreldres mareritt sommeren 2010. Da ble sønnen Luca rammet av leukemi, blodkreft.

Luca ble bare fem år, han gikk bort i november 2011, og Liverpool sørget med sin reservekeeper.

Finger mot himmelen Fortsatt er Luca i Jones' tanker. Det bekrefter keeperen, som ble byttet inn da Doni lagde straffe og ble utvist etter 27 minutter i går kveld.

Jones reddet 11-meteren fra Blackburns Yakubu Aiyegbeni med sin første berøring på ballen, og strakk så en finger rett opp mot himmelen.

Liverpool vant matchen og etterpå forklarte Jones at han det var Yakubus straffevaner og minne om Lucas som sto i hodet på ham da han ble kastet innpå til debuten.

- Hva jeg tenkte på? Mange fredager med Yakbu på treningsfeltet i Middlesbrough. Vi pleide å trener straffer på fredager, så jeg kjenner stilen hans og vet hva han gjør. Jeg tok en sjanse og heldigvis traff jeg, og reddet.

Sønnen kunne verken han eller legene redde.

TOK IKKE NESTE: Yakubu fikk sin revansj da han utliknet på en ny straffe seinere i kampen, en situasjon Jones skapte da han felte spissen etter en klønete ballmis. Foto: REUTERS/Darren Staples
TOK IKKE NESTE: Yakubu fikk sin revansj da han utliknet på en ny straffe seinere i kampen, en situasjon Jones skapte da han felte spissen etter en klønete ballmis. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Dette har helt klart vært 18 tøffe måneder for meg, siden jeg har mistet sønnen min. Dette var for ham, og selvsagt for supporterne som har støttet meg, sier Jones.

Den tidligere Boro-målvakten fikk sjansen da andrekeeper Doni ble måtte i garderoben, etter at førstevalg Pepe Reina pådro seg en trekampers karantene for et skalleforsøk mot Newcastle forrige helg.

Står semifinalen Nå blir det Jones som vokter Liverpool-buret i cupsemifinalen mot Everton lørdag ettermiddag. Det er bare ett av lyspunktene i 29-åringens liv for tida.

- Kjæresten min nedkom med en liten gutt, Nico Luca, nylig så dette har vært en flott uke. Semifinalen er ikke noe jeg har tenkt på, for å være ærlig. Men det er en stor kamp, så jeg må forberede meg og være fokusert, sier australieren.

- Dette har ikke sunket inn ennå, det var litt av et sjokk og ikke noe jeg regnet med.

Hvilken keeper som sitter på benken vet ikke engang Kenny Dalgish, som ikke vet om han kan låne inn en ny fjerdekeeper siden han bare har en 18-åring tilgjengelig utenom Jones.

- Jeg vet ærlig ikke talt hva reglene sier, men vi har i hvert fall en keeper, sier Dalglish.

Han fullt og helt på Jones - på tross av at målvakten seinere i kampen lagde straffe som Yakubu utnyttet til 2-2.

STOLT OG IRRITERT: Kenny Dalglish (t.v) var fryktelig fornøyd med seieren, mens Blackburns Steve Keane mente seiersmålet aldri burde fått stå. Foto: AFP/ANDREW YATES
STOLT OG IRRITERT: Kenny Dalglish (t.v) var fryktelig fornøyd med seieren, mens Blackburns Steve Keane mente seiersmålet aldri burde fått stå. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

- Brads første bidrag i Premier League for oss var å redde en straffe, jeg er sikker på at han kommer til å huske det.

Med seieren fikk Dalglish og Liverpool sin andre ligatriumf siden januar.

- Jeg kan ikke få rost spillerne nok for innsatsen. Vi hadde en fantastisk start, og etter at vi ble redusert til 10 mann var det en fortjent seier. Dette gir alle et løft, sier Dalglish.

Blackburn-klage Blackburn-sjef Steve Kean synes matchvinner Andy Carroll aldri skulle fått nikke inn seiersmålet på overtid, på grunn av Liverpool-stopper Martin Skrtls oppførsel.

- Skrtel felte Grant Hanley ved stolpen, Han han klarte ikke å komme seg tilbake til sin mann, som var Andy Carroll. Spillerne er irriterte, fordi Grant sier at han ville klart det hvis han ikke ble dyttet i bakken, sier Kean.