Satser alt på OL: Jaysuma Saidy Ndure. Foto: Sondre Steen Holvik
Satser alt på OL: Jaysuma Saidy Ndure. Foto: Sondre Steen HolvikVis mer

Defensiv Ndure: -Jeg har ingen forhåpninger i det hele tatt

 Jaysuma Saidy Ndure har hatt for vane å løpe begge sprintdistansene i internasjonale mesterskap. I år forandrer han og satser bare på 200-meteren.

Han har 20,43 på favorittdistansen i år. Det gjør at han ikke bare er klar for EM, men han har vært under OL-kravet også. Alt tyder på at han får Rio-billetten sin etter EM. Det neste OL-uttaket er 17. juli.

Men i mesterskapet i Amsterdam er ikke forventningene skyhøye etter en sesong som ikke har gått helt på skinner.

– Nei, jeg må innrømme at jeg ikke løper her i EM med store forventninger. Jeg har ingen forhåpninger i det hele tatt, men satser på å løpe og ha det gøy. Dette mesterskapet er bare et skritt på veien mot OL, sier Ndure til NTB.

Han skal ikke i aksjon før på torsdag, så onsdagen går med 100 meter kvalifisering uten at Ndure er med.

– Alt jeg driver med nå, både trening og konkurranser er rettet inn mot OL i Rio. Det er det store målet, og jeg synes det ser så bra ut for meg akkurat nå, at jeg kommer til å bli fornøyd når sesongen er over, sier han.

Bare tre 200 meterløp

Jaysuma Saidy Ndure har en så god personlig rekord på 200-meteren som 19,89, men de siste årene har han slitt med skader og nedprioritert favorittdistansen.

– Jeg har ikke løpt mer enn tre 200 metere i løpet av de siste to årene. Sesongen begynte veldig bra for meg, og det er lenge siden jeg har løpt så raskt som i år, forteller Jays.

Han bestemte seg tidlig for å kutte ut 100-meteren, og det forklarer han med at belastningen på kroppen blir for tøff.

– Med mye 100-meterløping gjør hoftene og ryggen at det blir vanskelig å løpe, sier han. Ndure legger heller ikke skjul på at 100-meteren er en mye mer voldsom øvelse enn den dobbelt så lange 200-meteren.

– Jeg vil ikke si at det er noe lettere å konkurrere på 200 meter enn på 100, men 200 er nå en gang favorittdistansen min. Det er den jeg liker best, innrømmer han.

Småskader, men bra trening

Jaysuma Saidy Ndure forklarer til NTB at han har trent bra gjennom vinteren. Han reiste også tidlig på treningsleir til USA, men der fikk han problemer med hamstringen i april. Det merket han, og skaden satte ham noe tilbake. I tillegg fikk han en lei straffesak på skuldrene sine. Han ble anmeldt av en tidligere kjæreste, en sak som gikk for rettssystemet utover våren og endte med fellende dom.

– Jeg må vel innrømme at jeg mistet litt rent treningsmessig da jeg slet med hamstringen, men jeg tapte ikke så mye. Derfor må jeg si at jeg er ganske fornøyd med forberedelsene mine til denne sesongen, forteller han.

Han sier at han tenkte en del på det da han gikk skadet, men etter at skadene og smertene slapp taket, har han ikke vært plaget med slike tanker i det hele tatt.

– Jeg vet jeg driver en risikabel idrett. Det er tøft å være sprinter, så selv om jeg anser meg for å være skadefri nå, er det alltid noen småting. Jeg kjenner litt plager her og der, men det er ikke noe å snakke om, sier Jaysuma Saidy Ndure to dager før han skal i aksjon på olympiastadion i Amsterdam og årets EM.

(NTB)