- Definitivt det beste målet jeg noensinne har scoret

Rooneys brasseperle la Citys gullhåp i ruiner.

DRØMMESCORING: Med en soleklar kandidat til årets mål sendte Wayne Rooney Manchester City hjem med et gullhåp i ruiner.>Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
DRØMMESCORING: Med en soleklar kandidat til årets mål sendte Wayne Rooney Manchester City hjem med et gullhåp i ruiner.>Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Manchester United - Manchester City 2-1.

Han fikk den morbide beskjeden: «Gå til City, og du er en død mann!» da diskusjonene om hans United-framtid sto på som verst. I dag brassesparket Wayne Rooney seg tilbake i United-fansens hjerter med et brassespark som var «den hvite Pelé» verdig mot nettopp Manchester City.

Med øynene målrettet på ballen siden den forlot foten til Nani, timet han opphoppet mellom Vincent Kompany og Micah Richards perfekt, før han på akrobatisk vis hamret ballen opp Joe Harts lengste kryss. City-keeperen ble stående plantet med begge bein på streken, og ble passiv tilskuer til den soleklare kandidaten til årets mål.

- Det beste målet som noensinne er scoret i Manchester-derbyet, utbrøt tidligere City-spiller Uwe Rösler i TV 2s studio etter kampen.

Første siden skoledagene Rooney selv setter også scoringen i en historisk kontekst, men kun for sin egen del.

- Defintivt det beste målet jeg noensinne har scoret, sier Rooney til BBC.

- For å være ærlig har man ikke tid til å tenke. Jeg prøvde bare å komme meg i riktig posisjon for Nanis innlegg. Ni av ti ganger går de forsøkene over tverrliggeren. I dag gikk den heldigvis inn, sier han,  og må måtte lete langt tilbake i hukommelsen for å finne sist han scoret et lignende mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer