- Definitivt ikke Oslo-gull

Lyn og Vålerenga topper Tippeligaen. - Men gull tar de definitivt ikke, sier Drillo.

Det er fotballfeber i Oslo etter fem spilte serierunder. Lyn leder tabellen foran Vålerenga, og lørdag møtes lagene til toppkamp på Ullevaal. Ikke siden 1984 er et lag fra hovedstaden blitt seriemester, og Egil Olsen tror ikke på seriegull til Oslo denne gangen heller - til tross for at de antatte topplagene har sviktet så langt.

- Gull tar de definitivt ikke. Til det har Vålerenga og Lyn for tynne spillerstaller. De er for svake både defensivt og offensivt, litt uferdige begge to. Men jeg er sikker på at både Vålerenga og Lyn vil kjempe på øvre halvdel, sier «Drillo» til NTB.

Den tidligere landslagssjefen tror fortsatt på gull til Rosenborg, selv om laget har vist svært varierende spill så langt. Etter seirene mot Lyn og Lillestrøm var det ingen som trodde på ny RBK-nedtur på Jæren søndag.

Sakker akterut

- Men heller ikke lag som Lillestrøm, Molde, Viking og Stabæk har imponert meg hittil i år. Spørsmålet er hvem av disse som skal overta for Rosenborg, sier «Drillo».

- Hva synes du om det som er vist så langt denne sesongen?

- Det er skuffende. Jeg er redd for at den norske eliteserien sakker akterut i forhold til andre europeiske ligaer. Tempo både framover og bakover på banen har vært for dårlig, mener «Drillo».

- Når det gjelder Rosenborg synes jeg det har mistet mye av gjennombruddskraften i sitt spill. Laget virker svakere enn tidligere. Men vi må huske på at det bare er spilt fem runder, og at det er ved sesongslutt tabellen gjelder, påpeker «Drillo».

Han har liten tro på at Brann rykker ned. Bergenslaget ligger på nedrykksplass sammen med vestlandskollega Sogndal.

- Brann klarer seg. Ikke med glans, men Brann vil overleve. Også uten Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik, tror «Drillo».

- Redd for å tape

Påtroppende Rosenborg-trener Åge Hareide ønsker ikke å trekke bastante slutninger etter fem serierunder. Men i likhet med «Drillo» er han skuffet over det som er vist så langt.

- Lagene må våge mer. Det virker som det er en utbredt redsel for å tape kamper. Man slår langt på to ensomme spisser, og det er en enorm forsiktighet ute og går. Med en slik filosofi skjer det ingenting, og kampene blir kjedelig, sier Hareide.

- Det finnes mange gode norske fotballspillere som kunne vært utnyttet bedre, sier Hareide, som tar over treneransvaret på Lerkendal fra årsskiftet.

(NTB-Roar Lyngøy)

I SIGET: Vålerenga har lagt seg til i toppen, men tidligere VIF-trener Drillo tror ikke på ligagull. Foto: SCANPIX