FRYKTET BORTEKAMP: Real Madrid-direktør Emilio Butragueño sier de er klar over den entusiastiske støtten Galatasaray har hjemme i Istanbul, og at Didier Drogba og Wesley Sneijder har gjort laget enda bedre.  Foto: FRISO GENTSCH, EPA / NTB SCANPIX
FRYKTET BORTEKAMP: Real Madrid-direktør Emilio Butragueño sier de er klar over den entusiastiske støtten Galatasaray har hjemme i Istanbul, og at Didier Drogba og Wesley Sneijder har gjort laget enda bedre. Foto: FRISO GENTSCH, EPA / NTB SCANPIXVis mer

- Definitivt ingen drømmetrekning for oss

Klubbene skryter om kapp av kvartfinale-motstanderne.


Kvartfinalene i Champions League er trukket i dag, og reaksjonene fra klubbenes representanter lar ikke vente på seg.

Ikke uventet er det en oppvisning i høflighetsfraser og dyp respekt for motstanderne. Men det er det kanskje også grunn til, med tanke på at det er en prestasjon i seg selv å ta seg til kvartfinalen i verdens tøffeste klubbturnering.

Her er noen av de første reaksjonene:

- Det er definitivt ingen drømmetrekning for oss. Statistisk har vi ikke hatt noen god erfaring med Juventus. Det blir vanskelig, og vi trenger to gode dager mot dem for å nå semifinalen, sier Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge ifølge Sky Sports.

Også Bayerns trener Jupp Heynckes har stor respekt for Juventus:

- Jeg kjenner Juventus veldig godt. Jeg har sett dem mye i løpet av de to siste årene. De ble seriemester i fjor, og ser ut til å bli det igjen i år. De er det beste laget i Italia i øyeblikket, og de har et fantastisk stadion. De er et veldig sterkt lag taktisk, defensivt og offensivt. Jeg er sikker på at det blir to flotte kamper, og jeg håper at vi kan klare det. Men jeg synes det er en veldig åpen kamp, de er sterke motstandere, sier han ifølge Uefa.com.

Stolt Nedved Juventus-direktør Pavel Nedved er heller ikke veldig glad for å måtte møte Bayern München i kvartfinalen.

- Bayern er en av de vanskeligste motstanderne vi kunne fått, men vi må glede oss masse til dette oppgjøret. Jeg synes Bayern likner på (Juventus-trener) Antoni Contes lag på mange måter, og det vil gjøre det hele enda vanskeligere for oss. Jeg er uansett stolt fordi Juventus er et av de åtte beste lagene i Europa, og vi er det eneste italienske laget igjen i konkurransen. Vi nyter denne erfaringen og må bare fortsette på samme måte, sier den tsjekkiske tidligere storspilleren.

Paris SG trakk ikke akkurat vinnerloddet da Steve McManaman fisket kula med Barcelona ut av bollen. For etter snuoperasjonen mot Milan med 4-0-seier hjemme på tirsdag og 4-2 sammenlagt, er katalanerne igjen å regne som en av de aller største favorittene i turneringen.

- Vi møter de beste Den største, sier PSG-direktør Leonardo, brasilianeren som selv spilte i Milan da han var på toppen av karrieren.

- Vi skal spille mot det beste laget. Det er ikke enkelt, men ingen trekning ville vært lett ansett. Men Paris fortjenere å være med på denne store festen, sier han ifølge Sky Sports.

Galatasaray står også foran en formidabel oppgave mot Real Madrid. Visepresident Ali Dürüst mener det er de som møter den sterkeste motstanderen.

- Når du er i kvartfinalen, er alle lag sterke. Men Real Madrid er over alle lag. Hvis du setter deg høye mål, må du også tåle utfordringen mot slike lag. Et av lagene som må slås har blitt trukket mot oss i denne runden. Jeg forventer at denne kampen blir fulgt av en hel fotballverden med stor begeistring. Vi skal gjøre vårt beste for å lykkes, sier han ifølge Uefa.com.

- Fryktet Porto At Real Madrid og Barcelonas motstandere mener de møter det beste laget, er forståelig. Man skulle kanskje tro Borussia Dortmund var fornøyd med å trekke Málaga, som ligger på femteplass i La Liga, men midtbanespiller Nuri Sahin advarer:

- Vi var bekymret for Porto, men de ble slått ut av Málaga. Jeg kjenner dem fra tida i Real Madrid. De spilte godt mot oss da jeg var i Spania. Vi må definitivt ikke undervurdere Málaga.

Det er selvsagt en hyggelig ting å si, men Dortmunds sportsdirektør erkjenner i alle fall at det kunne vært langt verre:

- Vi godtar denne trekningen. Det er absolutt mer gunstig enn Barcelona, Madrid eller Bayern, sier han ifølge Uefa.com.

Dortmund-trener Jürgen Klopp mener både hans lag og Málaga er overraskelseslag.

- Borussia Dortmund og Málaga er to lag som har overrasket med prestasjonene sine i Champions League denne sesongen. Så en ting er sikkert: Det vil være et overraskelseslag i semifinalen. Måten de slo ut Porto på viser at de har mye kvalitet i laget sitt, sier han.

Respekt for Istanbul Også Real Madrid-direktør Emilio Butragueño mener de har en vanskelig oppgave i vente mot Galatasaray.

INGEN DRØM: Steve McManaman viser at Juventus var det siste laget i potten. Bayern München uttrykker stor respekt for den italienske seriemesteren. Foto: MARTIAL TREZZINI, AP / NTB SCANPIX
INGEN DRØM: Steve McManaman viser at Juventus var det siste laget i potten. Bayern München uttrykker stor respekt for den italienske seriemesteren. Foto: MARTIAL TREZZINI, AP / NTB SCANPIX Vis mer

- Vi er i kvartfinalen i den beste turneringen i Europa, så ingenting kan bli sett på som enkelt. Hvis de har kommet hit, er det fordi de har vært gode nok til det. De gjorde en god innsats mot Schalke og kom videre uten at det var lett for dem, sier han.

Butragueño er veldig oppmerksom på den massive støtten Galatasaray har hjemme i Istanbul.

- Vi må oppnå et godt resultat hjemme. Returmøtet er i Istanbul, og vi vet hvor lidenskaplige supporterne deres er. Wesley Sneijder og Didier Drogba har gjort Galatasaray enda sterkere. Vi er langt unna målet vårt i La Liga, og det gjør suksess i Champions League til en enda større motivasjon, sier han.

Barça: - Realistiske Barcelonas sportsdirektør Andoni Zubizarreta er forsiktig optimist.

-  Lagene som er i kvartfinalen er der fordi de har gjort det bra.  Trekningen kan ses både som god og dårlig, det hele avhenger av om vi er tilbake i Nyon når semifinalene skal trekkes om tre uker eller ikke. Vi opplevde akkurat noe i åttedelsfinalen som krever at vi er realistiske.

Han sier det er gunstig for Barcelona å ha hjemmefordel i den avgjørende returkampen, men også han uttrykker stor respekt for motstanderen.

- PSG har veldig gode spillere med masse talent. Med deres erfaring og kunnskap om å spille denne typen kamper er jeg sikker på at de vil gi oss kamp helt til siste slutt. De er veldig konkurransedyktige, og vi møter mange spillere vi kjenner ganske godt, sier han til Uefa.com.

Blant dem er naturligvis tidligere Barcelona-spiller Zlatan Ibrahimovic, som går glipp av kampen i Paris på grunn av karantene, men kan være tilbake på Camp Nou.

Ikke skremt av Madrid Helt til slutt tar vi med en som ikke er like forutsigbart respektfull som alle andre. Galatasarays Hamit Altintop er ikke så skremt av gamleklubben Real Madrid.

- Det er en fin trekning. Hvis du analyserer prestasjonene til Real Madrid denne sesongen, vil du se at de var litt heldige da de slo ut Manchester United, sier han ifølge Uefa.

Det er jo gjerne underdogens tilnærming å forsøke å snakke ned motstanderen. Men Altintop innrømmer også respekt for sine gamle kolleger.

- Uansett, Real Madrid er et lag du ikke kan betvile. Hvis vi kan får et godt resultat i den første bortekampen, vet vi alle hva vi kan oppnå hjemme foran våre egne fans. Jeg er veldig optimistisk. Det blir også hyggelig å se igjen de gamle lagkameratene mine og min tidligere trener José Mourinho.