SCORET: Jermain Defoe fikk hull på byllen etter en time, og det ble det eneste målet i kampen mellom Tottenham og West Bromwich.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
SCORET: Jermain Defoe fikk hull på byllen etter en time, og det ble det eneste målet i kampen mellom Tottenham og West Bromwich.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Defoe fikset Spurs-seier med ryggen mot mål

Stanget lenge, men tok tre poeng mot West Brom.

(Dagbladet): Tottenham - West Bromwich 1-0.

Tottenham manglet folk som Scott Parker og Ledley King til hjemmemøtet med West Bromwich, men klarte likevel å gjøre nok til å feste grepet skikkelig om tredjeplassen i Premier League.

Jermain Defoe har ikke vært noen fast starter for Spurs denne sesongen, men i andre omgang viste han det han er god til, da han smart plasserte inn vinnermålet på White Hart Lane.

- Vi skapte mindre enn vi har gjort hittil i sesongen, tror jeg, men gutta følte det i beina i dag. Vi var en mer langsom versjon av oss selv enn vanlig, sier manager Harry Redknapp, via TV 2.

Med seieren har Tottenham fem poeng og en kamp tilgode på fjerdeplasserte Chelsea, og er fortsatt med i tettrioen i England.

Slet lenge
Tottenham satte inn et massivt press de første minuttene på hjemmebane, men slet med å skape virkelig store sjanser til tross for dominansen.

Nærmest var vel Emmanuel Adebayor etter en halvtime, da han veggspilte med Gareth Bale og kunne avslutte fra god posisjon inne i feltet.

Skuddet var altfor svakt. Det sto 0-0 til pause.

Defoe-luring
Spurs-presset fortsatte etter hvilen, men sjansene uteble - til den plutselig satt for hjemmelaget etter en drøy time.

Jermain Defoe fikk stå merkelig utaklet inne i feltet med ryggen mot mål, brukte tida til å snu seg og skyte, og snek ballen lurt ned i motsatt hjørne.

Det var akkurat nok for Harry Redknapps gutter, som kunne telle med nye tre poeng på White Hart Lane.

PS! Skåret i gleden til Redknapp i kveld, var at både Sandro og William Gallas måtte forlate banen med skade. Også Sandro-erstatter Jake Livermore måtte byttes ut igjen etter en hodesmell.