Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Defoe frykter at Torres har funnet scoringsformen

Chelsea kan skape spenning i serieinnspurten.

KAN MINKE FORSPRANGET: Chelsea møter Tottenham i dag, og vil ved seier være tre poeng bak United. Florent Malouda, Fernando Torres og Ashley Cole feirer Torres sin scoring mot West Ham. Foto: Glyn Kirk, AFP Photo
KAN MINKE FORSPRANGET: Chelsea møter Tottenham i dag, og vil ved seier være tre poeng bak United. Florent Malouda, Fernando Torres og Ashley Cole feirer Torres sin scoring mot West Ham. Foto: Glyn Kirk, AFP Photo Vis mer

(Dagbladet:) Både Jermaine Defoe og Fernando Torres har hatt trøbbel foran mål denne sesongen.

Forrige helg løsnet det derimot for begge.

I kveld møtes Chelsea og Tottenham på Stamford Bridge. Bortelagets Defoe har gått hele sesongen uten scoring - men mot West Bromwich forrige helg fant han veien til nettmaskene og scoret sitt 100. mål for Spurs.

Større forventninger har det derimot vært til Chelseas Fernando Torres. Etter overgangen fra Liverpool har han slitt alvorlig foran motstanderens mål. I 3-0-seieren mot West Ham forrige helg scoret han endelig.

Og nettopp det uroer Defoe før London-møtet i ettermiddag.

- Torres svever etter sitt første mål for Chelsea. Så han vil trolig spille. Laget har mange gode spillere og som har vunnet titler. Men vi har hatt en god sesong, og jeg vet Chelsea vil respektere oss, sier Defoe til Daily Mirror.

Bryr seg ikke om statistikk Chelsea har ikke tapt hjemme i dette London-derby siden 1990, og det er ingen tvil om at det er et tøft møte som venter Defoe og kompani. Chelsea har den beste defensive statistikken i Premier League denne sesongen. Laget har sluppet inn 27 mål. Samtidig har Tottenham bare vunnet en av sine syv siste seriekamper.

KJEMPER OM FJERDEPLASS: Tottenham og Jermaine Defoe håper ikke Fernando Torres fortsetter å score mål for Chelsea. Foto: Toby Melville, Reuters
KJEMPER OM FJERDEPLASS: Tottenham og Jermaine Defoe håper ikke Fernando Torres fortsetter å score mål for Chelsea. Foto: Toby Melville, Reuters Vis mer

Men statistikk er ikke det som Defoe bruker mest tid på.

- Når folk snakker om statistikk og rekorder, er min oppfatning at de er der for å brytes. Hvis du ser på Tottenham-troppen, er dette det beste laget vi noensinne har hatt, så jeg tror vi har en stor sjanse. Vi vet selvsagt at det alltid er tøft å møte Chelsea, sier Defoe.

28-åringen scoret på straffespark da Chelsea ble slått 2-1 på White Hart Lane forrige sesong. Tottenham ligger nå fire poeng bak Manchester City i kampen om fjerdeplassen som sikrer Champions League-spill neste sesong.

- Vi må bare tenke positivt nå, og jeg tror vi kan vinne hver eneste kamp som vi har igjen. Hvis vi ikke vinner så vil jeg si vårt Champions League-håp er borte, sier han.

- Spissene har skylda Formen til Jermain Defoe, Peter Crouch og Roman Pavlyuchenko var nøkkelen til at Spurs klarte fjerdeplassen i fjor. Da scoret trioen 31 mål - mens de i år kun har 15 mål tilsammen. I år har Gareth Bale og Rafael van der Vaart tatt ansvar for de hvite fra London.

Tottenham-sjef Harry Redknapp innrømmer at scoringsformen til laget har vært dårlig.

- Normalt ville Defoe hatt 18 mål nå. Han har ikke fått det til i år, sier treneren ifølge The Guardian.

JUBEL: Slik feiret Chelsea Torres sin første scoring for Chelsea. I dag kan det komme mer fra spanjolen. Foto: AP Photo/Akira Suemori
JUBEL: Slik feiret Chelsea Torres sin første scoring for Chelsea. I dag kan det komme mer fra spanjolen. Foto: AP Photo/Akira Suemori Vis mer

Redknapp forsøkte å hente Diego Forlan, Giuseppe Rossi og Sergio Aguero i januar. I sommer vil Redknapp gjøre et nytt forsøk på å hente inn en spiss som kan garantere 15-20 scoringer per sesong.

- Ja, jeg vil gjerne hente inn en spiss om jeg kan. De er vanskelig å finne. Vi gikk for Rossi i fjor og han ble plutselig for dyr.

Forlan har nylig antydet at han kan være villig til å forlate Atletico Madrid. Ifølge Redknapp er det liten sjanse for at han kommer til Tottenham.

- Vi kan ikke råd til ham. Han vil ha over en millon kroner i uka, sier Redknapp.

PS: Kampstart er 18:30 lørdag.

NYTT DERBY: Harry Redknapp, her med Arsenals Arsene Wenger, er klar for nok et byderby. Nå mot Chelsea. Foto: AP Photo/Tom Hevezi
NYTT DERBY: Harry Redknapp, her med Arsenals Arsene Wenger, er klar for nok et byderby. Nå mot Chelsea. Foto: AP Photo/Tom Hevezi Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media