Defoe-hattrick da England knuste Bulgaria

Drømmestart med 4-0 på Wembley.

NY OPTIMISME: Kanskje glemte England-fansen noe av VM-sorgen etter at Jermain Defoe scoret hattrick da England slo Bulgaria 4-0 på Wembley i dag.Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix
NY OPTIMISME: Kanskje glemte England-fansen noe av VM-sorgen etter at Jermain Defoe scoret hattrick da England slo Bulgaria 4-0 på Wembley i dag.Foto: Ian Kington, AFP/ScanpixVis mer

||| Et hat trick fra Jermain Defoe og knallspill av målvakt Joe Hart gjorde at England fikk en svært god start på EM-kvalifiseringen.

Manglende effektivitet og rustent keeperspill ble kanskje Englands bane i VM-sluttspillet. Det var ikke et problem da Bulgaria gjestet London.

- Det er alltid spesielt å score et hat trick for landet ditt. Folk vet hva jeg er god for. Jeg prøver alltid å score, sa Defoe.

Mellom stengene stoppet Hart det som var av forsøk, og framover på banen spilte Defoe bedre og bedre utover i kampen. Av alle problemene i VM var Wayne Rooneys dårlige spill det flest hang seg opp i.

Manchester United-spissen gjorde alt rett i kveld, men fikk ikke mål. Han var imidlertid arkitekten i mesteparten av det England gjorde.

Defoe ga England ledelsen med en flott volley etter bare tre minutter, men det var i annen omgang vertene leverte en offensiv forestilling av klasse.

Defoe satte inn 2-0 med venstrefoten etter en times spill, og fullførte hat tricket sitt fire minutter før full tid.

Da hadde også Adam Johnson, som erstattet Theo Walcott i pausen, rukket å score 3-0.

Hart ble mannen Fabio Capello valgte å satse på som keeper, og han takket for tilliten med tre klasseredninger og flere andre, gode inngripener.

Montenegro fikk også en god start på kvaliken. Roma-spissen Mirko Vucinic scoret det eneste målet da Wales ble slått.

(NTB)