LETT MATCH: Jermain Defoe scoret 1-0-målet for England mot det lokale sørafrikanske Premier League-laget Platinum Stars FC på Moruleng Stadium i nærheten av Rustenburg i ettermiddag. England åpner VM mot USA på lørdag. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
LETT MATCH: Jermain Defoe scoret 1-0-målet for England mot det lokale sørafrikanske Premier League-laget Platinum Stars FC på Moruleng Stadium i nærheten av Rustenburg i ettermiddag. England åpner VM mot USA på lørdag. Foto: Paul Ellis, AFP/ScanpixVis mer

Defoe, Joe Cole og Rooney scoret i generalprøven

England slo lokalt lag fem dager før de åpner mot USA.

|||
(Dagbladet): Platinum Stars - England 0-3.

England testet VM-formen mot et lokalt toppserielag fra Sør-Afrika fem dager før de starter mesterskapet mot USA på lørdag.

England vant komfortabelt 3-0 uten å overbevise så voldsomt.  Engelske medier er ikke imponert over innsatsen til laget. Nyhetsbyrået PA kaller kampen «et langt skritt bakover».

Jermain Defoe spilte spiss sammen med Tottenham-kollega Peter Crouch i første omgang, og scoret det eneste målet før pause.

TOK DET ROLIG: Englands landslagssjef Fabio Capello slappet av for seg selv på benken i pausen. England byttet ti spillere ved halvspilt kamp, og de som skulle inn hadde trolig fått ordrene sine før kampstart.  Foto: Kirsty Wigglesworth, AP/Scanpix
TOK DET ROLIG: Englands landslagssjef Fabio Capello slappet av for seg selv på benken i pausen. England byttet ti spillere ved halvspilt kamp, og de som skulle inn hadde trolig fått ordrene sine før kampstart. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP/Scanpix Vis mer

Glen Johnson laget straffe for Platinum Stars, men Bradley Grobler skjøt over mål.

Sjefen alene i pausen I pausen satt landslagssjef Fabio Capello stort sett alene ute på benken, mens ti innbyttere gjorde seg klare i pausen.

Blant innbytterne var Wayne Rooney, som sto for den målgivende pasningen da Joe Cole -  den eneste som spilte hele kampen for England - satte inn 2-0.

Rooney scoret selv 3-0 etter innlegg fra James Milner. Rooney spilte sammen med Emile Heskey på topp, så med mindre lagoppstillingen i dag ikke bare var ren tåkelegging fra Capello, kan det tyde på at John Carews klubbkamerat blir Rooneys makker mot USA.

Kampen ga ikke noe klart svar på hvem som blir førstekeeper for England under VM. David James har draktnummer 1, men i dag sto Joe Hart første omgang, og ble erstattet av Robert Green i pausen.

Ingen nye skader England slapp i alle fall unna nye skader. Dagens motstander var på forhånd bedt om å ta det pent for ikke å forverre skadesituasjonen, og holdt det de lovet:

Defoe, Joe Cole og Rooney scoret i generalprøven

- Vi fikk en briefing fra FA som sa vi måtte ta det pent. Jeg fortalte dem at vi er profesjonelle, og at vi ikke kommer til å sette inn tøffe taklinger som kan brekke et bein eller slike ting. Kampen er forberedelse for England, for oss handler det om stolthet. Vi vil ikke ødelegge festen, sa Platinum Stars-manager Obed Legobate før kampen ifølge Sky News.

• England og USA møtes klokka 20.30 i Rustenburg på lørdag.

SCORING OG MÅLGIVENDE: Wayne Rooney spilte bare andre omgang for England, men rakk et mål og en målgivende pasning for England.  Foto: Kirsty Wigglesworth, AP/Scanpix
SCORING OG MÅLGIVENDE: Wayne Rooney spilte bare andre omgang for England, men rakk et mål og en målgivende pasning for England. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP/Scanpix Vis mer