Defoe-oppvisning på Goodison

Effektive Portsmouth nedsablet Everton.

(Dagbladet.no): • Everton - Portsmouth 0-3 (0-2)

Everton-manager David Moyes vil ergre seg blå som Liverpool-lagets drakter over sjansesløseriet som kostet det andre tapet av to mulige på Goodison Park i sesonginnledningen.

Selv ikke fra straffemerket var Yakubu og Everton i stand til å overliste en strålende opplagt David James og Portsmouth, og da James ikke var i nærheten sørget en akrobatisk Younes Kaboul for at vertene ikke var i stand til å gjøre seg gjeldende i målprotokollen.

Tette bakover - giftige framover

Da gjestene fra sørkysten var tilsvarende giftige framover som de var tette bakover, endte det med en meget solid borteforestilling fra Harry Redknapps menn med en glitrende Jermaine Defoe i hovedrollen.

Den engelske landslagsspissen var hjernen i stort sett alt av det Portsmouth skapte offensivt.

I tospann med Peter Crouch fikk man for første gang se konturene av hva spissparet med størst høydeforskjell i Premier League er i stand til å skape av trøbbel for motstanderne, etter å ha gått målløse av banen i de to første ligakampene.

Tidlig ledelse

EMINENT: Jermaine Defoe (bak) var sammen med keeper David James kampens store spiller da Portsmouth tok sesongens første seier i ligaen mot Everton. Her feirer Defoe kampens første fulltreffer sammen med lagkamerat Armand Traoré. Foto: AFP/Scanpix
EMINENT: Jermaine Defoe (bak) var sammen med keeper David James kampens store spiller da Portsmouth tok sesongens første seier i ligaen mot Everton. Her feirer Defoe kampens første fulltreffer sammen med lagkamerat Armand Traoré. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Det åpnet på best tenkelige måte da et langt oppspill fant veien via hårtustene til fyrtårnet Crouch og ned i beina på en ryggvendt Defoe.

Med en ikke alt for agressiv Joleon Lescott i ryggen, fikk Defoe plassen han trengte til å vende opp og pirke ballen inn i korthjørnet bak en utspilt Howard.

Da var det spilt 11 minutter, og enda bedre skulle det bli fem minutter før pause da Defoe inntok rollen som servitør.

Fra avslutter til regissør

Portsmouth offensivt anlagte høyreback slo an takten da han slo en pasning på Defoe som lurte i feltet før han satte full fart innover i banen med en klar invitasjon til veggspill.

Defoe var ikke sen å be da ingen blåtrøyer fulgte Johnsons ferd inn i boksen, og den tidligere Chelsea-spilleren fikk en enkel oppgave med å bredside ballen i det lengste hjørnet bak Howard til 0-2.

Ferdigscoret

Likevel nådde ikke kampen sitt angrepsmessige klimaks før etter 68 minutter, og det er nesten så man håper Jermaine Defoes utsøkte lobb fra utenfor 16-meteren via tverrliggeren og muligens over streken blir gjenstand for grundig granskning.

Defoe-oppvisning på Goodison

Dommer Mark Halsey godkjente nemlig ikke scoringen før Peter Crouch headet inn returen fra kort hold, men det var spissmakkerens utsøkte touch som skapte øyeblikket som tok livet av kampen på Goodison Park.

Everton ble etter kampslutt pepet av eget gress. Lagethar blitt lansert som en mulig kandidat til å true dominansen til Manchester United, Chelsea, Arsenal og Liverpool. I stedet har det endt med to strake hjemmetap og seks baklengsmål på hjemmebane så langt.

STOPPET ALT: David James var i det umulige hjørnet og stoppet selv Yakubu og Everton da hjemmelaget fikk muligheten fra straffemerket.
FERDIGSCORET: Peter Crouch fikk kreditert Portsmouth siste mål, men ballen var nok allerede over streken da Crouch styrte inn headingen fra kort hold.