SJANSELØS: Tim Krul strekker seg det han kan på skuddet til Jermain Defoe, men ballen fyker inn i nettmaskene. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL / NTB Scanpix
SJANSELØS: Tim Krul strekker seg det han kan på skuddet til Jermain Defoe, men ballen fyker inn i nettmaskene. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL / NTB ScanpixVis mer

Defoe tok til tårer etter kjempescoring

Men det var oppførselen til keeperen som skapte reaksjoner.

Sunderland - Newcastle 1-0 (1-0)

(Dagbladet): At fotball skaper sterke følelser vet de fleste. Og de som er i tvil fikk i kveld se et sterkt bilde på hvor mye en scoring kan bety for både spillere og fans.

Charlie Adam scoret kanskje sesongens mål mot Chelsea i går, men det Jermain Defoe leverte like før hvilen var også av ypperste merke. Et langt oppspill fra Pantilimon endte til slutt på foten til Defoe, som hamret ballen på volley opp i høyre vinkel. Publikum brøt ut i ekstase, det samme gjorde spillerne.

- Det er et av mine beste mål. I en kamp som dette, hvor selv en enkel scoring er fantastisk, er en scoring som det der utrolig, sier Defoe ifølge Premier Leagues Twitter-konto.

- Det er rett og slett en fantastisk scoring. Det kan sammenliknes med de aller beste. Se på gleden, se på ansiktene, se hva dette betyr! ropte TV2s Kasper Wikestad fra kommentatorplass.


Like etterpå blåste dommeren til pause, og tv-bildene som fulgte hovedpersonen viste hvor mye scoringen betydde for spissen.

- Er det tårer vi ser? Betyr det så mye? spurte Kasper Wikestad.

Kontroversielt Mens Defoe tørket tårene på vei inn i garderoben sto Newcastle-keeper Tim Krul og ventet. Han ga Defoe et klaps på skulderen og gratulerte ham med den nydelige scoringen. Det vitner litt om sportsånden til Krul. Det spørs om Newcastle-fansen er like enige..

Den norske treneren Tor Thodesen har følgende beskjed til de som vil «ta» Tim Krul for oppførselen.

«Hvis du går etter Krul for å gratulerer Defoe i tunnelen ved halvtid ved du ingenting om profesjonell sport og sportsånd», skriver han på Twitter.

Viktig seier Tyne-Wear derbyet mellom disse klubbene er veldig viktig for begge sider, uansett tabellplassering. For Sunderland var kampen ekstra viktig i kampen for å unngå nedrykk.

Før Defoes scoring var ikke kampen mye å snakke om. Det var heller ikke de siste 45 minuttene, selv om det hele tiden lå en nerve over kampen.

Ayoze Pérez fikk en stor mulighet til å utlikne tre minutter før slutt. Han fikk avslutte fra sju-åtte meter etter en corner, men blåste ballen høyt over målet til Pantilimon.

Dermed får Sunderland et lite pusterom i bunnstriden.