Defoe utliknet gammel rekord da Tottenham vant

Slo Sheriff i Europa League.

 REKORD:  Lagkameratenen jubler med Jermain Defoe, som etter i kveld står med 22 mål i Europa. Foto: REUTERS/Gleb Garanich/NTB Scanpix
REKORD: Lagkameratenen jubler med Jermain Defoe, som etter i kveld står med 22 mål i Europa. Foto: REUTERS/Gleb Garanich/NTB ScanpixVis mer

• Sheriff - Tottenham 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Tottenham gjestet i kveld Moldova og Sheriff i den tredje runden i gruppespillet i Europa League.

Til tross for tidlig scoring for gjestene fra London, ble nok Sheriff en hardere nøtt enn hva Tottenham hadde sett for seg.

Flest Sheriff-sjanser Sheriff åpnet friskest, og satte gjestene tidlig under press.

Men i det 12. minutt kom Tottenham-soringen - mot spillets gang.

På en kort corner svingte Christian Eriksen ballen inn i feltet. Der vant Jan Verthongen hodeduellen - og headet inn 1-0 fra rundt sju meter.

Sheriff, som spilte 1-1 mot Tromsø i forrige kamp, reiste seg etter å ha fått en baklengs. Til tross for at de hadde mindre ballbesittelse enn engelskmennene de første 45 minuttene, var det likevel det moldovske laget som hadde flest sjanser før pause.

Defoe i 22 Selv med 1-0-ledelse følte Tottenham seg neppe trygge, for gjestenes forsvar var ikke all verden å skryte av i kveld. Også i andre omgang fikk Sheriff komme til store sjanser - men både evnen til å avslutte, og evnen til å løpe i offside, hindret mål til moldoverne.

I det 74. minutt smalt det fra Tottenham igjen.

Nacer Chadli la tilbake til Jermain Defoe, som klinte til fra rundt 20 meter. Med kveldens scoring står Defoe nå med 22 mål i Europa - like mange som Martin Chivers, som inntil i kveld har holdt rekorden for Tottenham.

Tottenham har med det en god fot i et avansement i Europa League.

Resultatet er i alle fall positivt for Tromsø, som ligger sist i gruppa, og tapte 1-0 for Ansji tidligere i kveld.