Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Defoes straffebom åpnet opp kampen om fjerdeplassen

- Hadde troen på at den lille fyren skulle score, sier Redknapp.

SKJEBNESVANGER STRAFFEBOM?: Tottenham hadde seieren i lomma på stillinga 0-2, men Everton kom tilbake og utlignet. På overtid fikk imidlertid Jermaine Defoe muligheten til å avgjøre til bortelagets fordel, men bommet på straffesparket etter å ha ventet på å få ta det i to, tre minutter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
SKJEBNESVANGER STRAFFEBOM?: Tottenham hadde seieren i lomma på stillinga 0-2, men Everton kom tilbake og utlignet. På overtid fikk imidlertid Jermaine Defoe muligheten til å avgjøre til bortelagets fordel, men bommet på straffesparket etter å ha ventet på å få ta det i to, tre minutter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

||| (Dagbladet): Everton - Tottenham 2-2.

Everton har hatt en skrekkelig svak statistikk mot Tottenham på Goodison de siste sesongene, og vi må tilbake til 2004 for å finne sist gang de blå fra Merseyside stakk av med samtlige tre poeng i et ligamøte på eget gress mot laget fra Nord-London.

Et skadeskutt «Toffees» må vente enda ett år før de får muligheten til å komme den svake statistikken til livs, men kveldens poengdeling mot Spurs må likevel føles som en halv seier slik som oppgjøret utviklet seg.

Det så nemlig svært så stygt ut da Michael Dawson stupte inn 0-2 til gjestene etter snaue timen mot et vertsskap med ei forsvarsrekke bestående av to sidebacker på midtstopperplass og en ukjent Premier League-debutant på høyrebacken.

SLO TILBAKE: Australierene Tim Cahill (t.v.) og Lucas Neill feirer førstnevntes utligningsmål mot Tottenham.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
SLO TILBAKE: Australierene Tim Cahill (t.v.) og Lucas Neill feirer førstnevntes utligningsmål mot Tottenham.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Debutant og redningsmann
Den 21 år gamle iren Seamus Coleman skulle imidlertid vise seg å bli helt avgjørende da Everton hentet inn tomålsforspranget og karret seg til ett poeng.

- Han var fantastisk i dag. Han spilte en virkelig god kamp, han kom seg framover og utgjorde forskjellen til tider forskjellen for oss, sier David Moyes.

Etter å ha vist seg som både offensivt villig og kompetent ved flere anledninger etter at han erstattet Joseph Yobo tidlig i første omgang, løsnet det for alvor for Coleman etter 78 minutter.

Backen brukte Gareth Bale som rundingsbøye ute på høyresida før han fant Louis Saha foran mål med et kreminnlegg. Fra kort hold skled Evertons toppscorer opp i nettaket bak en sjanseløs Heurelho Gomes, og håpet var atter en gang tent på Goodison.

ROTET BORT TOMÅLSLEDELSE: Det så veldig lyst ut for Tottenham da midtstopper Michael Dawson (t.h.) stupte inn 0-2 etter en times spill. Men gjestene jublet for tidlig.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
ROTET BORT TOMÅLSLEDELSE: Det så veldig lyst ut for Tottenham da midtstopper Michael Dawson (t.h.) stupte inn 0-2 etter en times spill. Men gjestene jublet for tidlig.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer

Åtte minutter seinere var Coleman i begivenhetenes sentrum igjen da han snappet opp en hårreisende tversoverpasning med adresse ingenmannsland fra Wilson Palacios.

Nok en gang slo 21-åringen ballen inn flatt og hardt gjennom feltet. Der ventet backkollega Leighton Baines med venstrefoten innstilt i skuddmodus.

Baines fikk imidlertid ikke mye til treff, men til alt hell endte avslutningsforsøket som en målgivende pasning på hodet til Tim Cahill. Da var det duket for den karakteristisk skyggeboksing med hjørneflagget og en sårt tiltrengt opptur etter tre strake tap.

Straffebom

Det kunne likevel ha fått et tragisk utfall for Everton da Tony Hibbert var tidelet for seint ute til å klarere ballen foran Wilson Palacios i straffefeltet to minutter på overtid. Midtbanekrigeren fra Honduras kom først på ballen, og Hibbert endte med å feie ham i bakken med et uunngåelig straffespark som resultat.

Premier Leagues toppscorer, Jermaine Defoe, hadde allerede notert seg for én fulltreffer, og påtok seg skuddansvar fra 11 meter. Palacios måtte imidlertid motta behandling på banen etter det harde sammenstøtet med Hibbert, og det tok både to og tre minutter før banen var ryddet og Defoe kunne få avslutte.

Det var minutter som skulle vise seg å være til hjemmelagets fordel, ettersom Defoe ikke virket å være tilstrekkelig skjerpet i skuddøyeblikket.

Straffesparket var lavt og midt i mål og ga Tim Howard en mulighet til å avverge med beina på tross av at han allerede hadde gjort et utfall mot det ene hjørnet.

TRAFF MÅL OGSÅ: Jermaine Defoe scoret en gang og befestet stillingen på toppen av toppscorerlista i Premier League, men gremmes nok mer over straffebommen som kostet to poeng.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
TRAFF MÅL OGSÅ: Jermaine Defoe scoret en gang og befestet stillingen på toppen av toppscorerlista i Premier League, men gremmes nok mer over straffebommen som kostet to poeng.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- Det er Robbie Keane som egentlig er straffeskytteren vår, men med tanke på hvilken form den lille fyren (Defoe) er i, hadde man troen på at skulle score. Slik skulle det imidlertid ikke gå, sier manager Harry Redknapp, ifølge Sporting Life.

Dermed endte det 2-2. Tottenham misbrukte muligheten til å klatre forbi Arsenal og innta tredjeplassen på tabellen, mens Everton tok seg forbi Hull, men lever i høyeste grad farlig på en 16.-plass.

Poengdelingen er godt nytt for lagene rundt Tottenham på tabellen. Nå er det nemlig bare tre poeng som skiller Spurs på fjerdeplass og Liverpool på sjuende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media