Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Defoes tragedie: - En forbannelse. Jeg får panikk når telefonen ringer

Jermain Defoe har mistet mange familiemedlemmer i det siste. Nå er han redd for at kolleger vil miste jobben.

REDD: Sunderland-spissen Jermain Defoe har mistet mange familiemedlemmer i løpet av kort tid. Foto: 
Reuters / Phil Noble
REDD: Sunderland-spissen Jermain Defoe har mistet mange familiemedlemmer i løpet av kort tid. Foto: Reuters / Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han rager bare 171 centimeter over bakken, men Jermain Defoe har siden gjennombruddet i West Ham i 1999 skutt seg til en stor fotballkarriere.

Den gjennombruddshissige målsniken har 55 landskamper for England og 19 mål og huskes best for sine mange år og scoringer i Tottenham, som i år kjemper om seriegullet i Premier League.

Selv forsøker 33-åringen å redde Sunderland fra nedrykk. I så måte er dagens bunnkamp mot Norwich helt essensiell. Sunderland har fire poeng opp til nettopp Alexander Tetteys klubb på sikker plass og kan neppe tape dagens oppgjør, selv om de har én kamp mindre spilt.

Kolleger kan miste jobben Mye av ansvaret ligger på Defoes skuldre. Det vet engelskmannen godt. Forskjellen på om Defoe får ballen i mål eller ikke, kan ha enorm betydning. Det kan bety alt.

- Å score mål er jobben min. Hvis jeg ikke gjør det, kan vi rykke ned og mange i Sunderland kan miste jobben sin etter sesongen, sier Defoe i et stort intervju med The Daily Mail.

Presset er enormt, men Defoe kjenner ikke presset. Han har fått et nytt perspektiv på livet. Utenfor banen har angrepsspilleren opplevd mye motgang. På hjemmebane har det vært alt annet enn stang inn for 33-åringen.

I løpet av kort tid har Defoe mistet besteforeldrene sine, sin kreftrammede far, halv-broren som ble angrepet og hans unge fetter etter en tragisk ulykke på ferie.

- Mørke tanker, frykt og panikk Rekken av dødsfall i familien har skapt en frykt hos Defoe. Han snakker med sin mor, Sandra, hver eneste dag. Men når telefonen ringer, kvekker han til.

- Jeg har fått så mange telefoner med dårlige nyheter og tekstmeldinger hvor det står: «Call med ASAP». Jeg lever med frykt og får noen ganger panikk når telefonen ringer, forteller Defoe åpenhjertig.

- Når jeg er alene, kan jeg sitte og tenke triste og mørke tanker. Det er tøft. Jeg føler det er en forbannelse over familien min. Samtidig er jeg takknemlig for at jeg har en stor familie. Så lenge de er rundt meg, er det bra. Det er når jeg er alene det er tøft. Derfor er det godt å komme på trening og tenke på fotballen, sier 33-åringen.

I dag er en svært viktig dag for fotballen for Defoe og Sunderland. Nøkkelkampen mot Norwich starter kl. 13.45. Et tap vil redusere Sunderlands muligheter til å overleve i Premier League kraftig.

LANDSLAG: Jermain Defoe var i mange år en sentral brikke på det engelske landslaget, her sammen med sin tidligere spissmakker på landslaget, Wayne Rooney. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
LANDSLAG: Jermain Defoe var i mange år en sentral brikke på det engelske landslaget, her sammen med sin tidligere spissmakker på landslaget, Wayne Rooney. Foto: REUTERS/Denis Balibouse Vis mer
Hele Norges coronakart