Degenkolb herjer i Vuelta a España

Tok seier nummer fire.

SEIRET IGJEN: John Degenkolb vant sin fjerde etappe. Foto: JAIME REINA (Scanpix/Afp)
SEIRET IGJEN: John Degenkolb vant sin fjerde etappe. Foto: JAIME REINA (Scanpix/Afp)Vis mer

(procycling.no): John Degenkolb hadde tre etappeseirer før den 17. etappen i årets Vuelta a España.

Onsdag viste han tidlig at han ønsket triumf nummer fire. Tyskeren satt nemlig opp hele laget til å trekke inn bruddet på etappen.

Med bare et par kilometer igjen til mål i A Coruña hadde Giant-Shimano lyktes. De hadde samlet det for sin tyske spurtkanon.

Og 25-åringen skuffet ingen. Til tross for at han måtte klare seg selv på slutten, var det ingen som hadde sjansen til å stoppe mannen i den grønne poengtrøyen.

Degenkolb vant spurten komfortabelt foran Michael Matthews og Fabian Cancellara.

- Det høres lett ut, men det var det ikke. I dag måtte vi arbeide veldig hardt for det, hardere enn tidligere, sier Degenkolb i seiersintervjuet.

- Vi gikk all-in og på slutten viste det seg at det var en god avgjrøelse. Jeg er veldig glad for denne fjerde seieren. Det er resultatet av godt lagarbeid, og i dag så alle at moralen i laget er bra.

- Det var en vanskelig finale?

- Ja, det var en hard finale. Vi så den i går og syklet de siste 10 kilometerne, og det var en stor fordel. Det gikk akkurat slik vi planla det i går.

Onsdagens etappe bød ikke på de store problemene for sammenlagtkanonene. Det betyr at Alberto Contador fortsatt leder vueltaen med 1.36 på Alejandor Valverde når fire etapper gjenstår.

Den 18. etappen blir trolig mer avgjørende for sammendraget. Da er nemlig målgangen lagt til toppen av en andrekategori.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.