Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Degenkolb vinner på kaotisk sidevindsdag i Dubai

Trek Segafredo-rytteren tok spurten da blodig Kittel havnet utenfor topp ti.

DRAMATISK: Degenkolb tok seieren i Dubai da Kittel fikk et kutt over øyet. FOTO: Tim de Waele
DRAMATISK: Degenkolb tok seieren i Dubai da Kittel fikk et kutt over øyet. FOTO: Tim de Waele Vis mer

(procycling.no): John Degenkolb (Trek-Segafredo) vant den intense 3. etappen av Dubai Tour, etter en 200 kilometer lang ørkenvandring preget av vifter, sandstorm og påstått håndgemeng.

Degenkolbs første seier for sesongen kom i en tett spurtduell mot Janse van Rensburg (Dimension Data). Italieneren Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) ble nummer tre.

Marcel Kittel (Quick-Step Floors) kom seg ikke helt frem i spurten. Vinneren av de to første etappene havnet utenfor topp ti etter rapporter om at tyskeren ble albuet i ansiktet av en Astana-rytter midtveis på etappen, da kampen om posisjonene utartet seg for fullt i sidevinden. Kittel beholdt imidlertid ledelsen sammenlagt.

Rittets to norske aktører var også aktive i finalen. Truls Korsæth (Astana) var godt synlig fremme i feltet som en opptrekkerne til Riccardo Minali, italieneren spurtet inn som nummer fem. Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) gjorde en jobb for Dylan Groenewegen som havnet på 8.plass. Det nederlandske laget hadde også spanjolen Juanjo Lobato på fjerdeplass.

Kombinasjonen av sterke vindkast, et konstant virvel av sand i luften og en etappetrasé på tvers av den emiratiske ørkenen skapte horrible forhold for rytterne. En roligere siste halvdel av etappen sørget imidlertid for en samlet spurt i Al Aqah.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media