IKKE GLAD I DEAN: Sir Alex Ferguson har sjeldent vært overvettes begeistret for Mike Dean som dommer. United-managereren hudflettet kamplederne etter tapet i seriefinalen mot Chelsea, og nå har FA degradert to av tre. Her får Dean gjennomgå av Ferguson etter en kamp mot Hull i forrige sesong. Foto: REUTERS/Phil Noble
IKKE GLAD I DEAN: Sir Alex Ferguson har sjeldent vært overvettes begeistret for Mike Dean som dommer. United-managereren hudflettet kamplederne etter tapet i seriefinalen mot Chelsea, og nå har FA degradert to av tre. Her får Dean gjennomgå av Ferguson etter en kamp mot Hull i forrige sesong. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Degraderer dommeren Fergie blir nervøs av

Sammen med linjemannen fra seriefinalen.

||| (Dagbladet): Sir Alex Ferguson var igjen ute med leppa mot dommeren etter tapet i seriefinalen i Chelsea.

Utbruddene fra Manchester United-manageren er sjeldent populære hos FA, men denne gangen er de åpenbart enige med ham:

Mike Dean er flyttet ned en divisjon og dømmer Championship til helga, skriver The Guardian. Det samme gjør den ene linjemannen han hadde med seg til Old Trafford, Simon Beck, som holdt flagget nede da Didier Drogba banket inn 0-2 fra klar offsideposisjon.

Tabbene fra Dean, som i manges øyne var et overraskende valg som dommer i sesongens hittil største kamp, var imidlertid flere:

• Han overså en klar Chelsea-straffe da Gary Neville dundret inn i Nicolas Anelka innenfor 16-meterfeltet i 1. omgang, uten å være i nærheten av ballen. Kanskje burde også Ji-Sung Park hatt straffe da han gikk i bakken over en utstrakt Zhirkov-fot.

• Han godkjente to mål - ett fra hvert lag - som skulle vært annullert. Det til Drogba må nok linjemann Beck ta det meste av skylda for, mens Dean ikke greide å få med seg at Federico Macheda fikk god hjelp av sin høyre hånd da han satte inn reduseringsmålet.

Summen av store og mindre feil ble uansett for stor for FA - som dermed degraderer mannen som har dømt flest straffespark av samtlige dommere i Premier League denne sesongen.

Det ryktet virket han virket ivrig etter å kvitte seg med på Old Trafford lørdag.

- Da jeg så at Mike Dean skulle dømme ble jeg litt bekymret, det må jeg innrømme. Nok av folk kritiserer ham om dagen, men jeg vil ikke bli med på den greia, sa Ferguson til MUTV etter kampen.

Som også hadde sitt å si om Chelseas 2-0-mål.

- Det jeg ikke skjønner, er at linjemannen var jo helt på linje. Det var ingen i veien for ham, og likevel tok han feil. I en så viktig kamp som dette må du ha kvalitetsdommere. Det fikk vi ikke i dag, og prestasjonen var veldig, veldig svak.

HAR DØMT FLERE STORKAMPER: Mike Dean hadde nok å gjøre da John Terry braket sammen med Carlos Tevez, Wayne Bridge og resten av Manchester City. Dean er mannen som har dømt flest straffespark i Premier League denne sesongen. Foto:  REUTERS/Jed Leicester
HAR DØMT FLERE STORKAMPER: Mike Dean hadde nok å gjøre da John Terry braket sammen med Carlos Tevez, Wayne Bridge og resten av Manchester City. Dean er mannen som har dømt flest straffespark i Premier League denne sesongen. Foto: REUTERS/Jed Leicester Vis mer