Degraderes til tredjekeeper

Frode Olsen har vært Vikings beste spiller i år. Neste sesong må han se kampene fra benken - om han blir.

Viking-trener Roy Hodgson hentet i går inn franske Anthony Basso fra sin forrige klubb Udinese. Han kommer ikke for å sitte på benken.

-  Jeg snakket med Hodgson i dag, og han sa jeg kunne være med videre, men under helt andre betingelser i enn i dag. Han ønsket å bruke Basso, samtidig som han planla å flytte Iven Austbø opp som reservekeeper.

Best på børs

Jeg har ikke lyst på en rolle som tredjevalg, sier Olsen til Dagbladet.

Han ble veldig trist da han fikk beskjeden.

-  Det var en trist beskjed. Jeg har mye kjærlighet til både Viking og fotball. Dessuten føler jeg meg ikke for gammel. Jeg har mye pasjon og gnist, og hadde sett for meg å spille for Viking både ett og to år til, sier 36-åringen, som tidligere har spilt for blant andre Start, Stabæk, Rosenborg og spanske Sevilla.

Den tidligere landslagskeeperen er uten tvil den beste Viking-spilleren i år, med 5,1 og 5 i snitt på børsen hos Dagbladet og VG. Det er over 20 plasser ned til nærmeste Viking-kollega.

Roy Hodgson sier til Dagbladet at Olsen på ingen måte er ferdig i Viking, men at det er snakk om skjerping av konkurransen. Han sier også at han regner med Olsen i kampene framover.

-  Ung 36-åring

-  Jeg har sagt til Frode at vi skal snakke sammen om neste sesong seinere. Og dersom han ikke er aktuell for spill, vil han få beskjed om det.

-  Har du hentet inn en ny keeper fordi det er for risikabelt å fortsette med en på 36 år?

-  Jeg vet faktisk ikke hvor gammel Frode er, men om det stemmer, så er han en ung 36-åring. Han er en god spiller, sier engelskmannen.

-  Ikke ned

Tross i at Hodgson snakker om at det bare er skjerping av konkurransen, tror Olsen han vil ha få sjanser til å få spille. Han har allerede satt agent Einar Baardsen i gang med å se etter alternative klubber.

-  Men det er uaktuelt å gå ned i nivå. Jeg føler jeg ennå har noe å gi her, sier Olsen, som også vurderer alternative karrierer.

Opera

-  Jeg nevnte for Roy at jeg gjerne vil bidra med noe av fotballkunnskapen min i Viking om jeg ikke får spille. Det skulle han ta opp med klubben, sier Olsen, som i går var på øving til kveldens konsert i Stavanger, som en markering på at det skal bygges nytt konserthus. Operaentusiasten skal synge «Amigos para siempre» sammen med Eir Inderhaug (fast engasjert ved operaen i Düsseldorf).

-  Får å si det sånn, får jeg tilbud om jobb som operasanger, slutter jeg i Viking på dagen. Jeg skal ikke ha mer enn et glass cognac og en konfekt.

VIKINGS BESTE: Den tidligere landslagskeeperen Frode Olsen er uten tvil den beste Viking-spilleren i år, med 5,1 og 5 i snitt på børsen hos Dagbladet og VG. Det er over 20 plasser ned til nærmeste Viking-kollega. Her i aksjon under helgas kamp mot Odd.