Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Deila: - Her er United-spilleren jeg ville valgt til Vålerenga

- Spiss, vanvittig fart og målscorer. Han kommer til å bli grisegod, sier Vålerenga-treneren. 

AMBISJONER: Vålerenga og trener Ronny Deila møter Manchester United på Ullevaal stadion 30. juli. Her fra det som i større grad er den norske virkeligheten - før cupkampen mot Gran IL i april.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
AMBISJONER: Vålerenga og trener Ronny Deila møter Manchester United på Ullevaal stadion 30. juli. Her fra det som i større grad er den norske virkeligheten - før cupkampen mot Gran IL i april. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLE (Dagbladet): Søndag 30. juli spiller Vålerenga treningskamp mot Manchester United på Ullevaal stadion.

La oss komme med et tenkt eksempel på hva som kan skje: Utenfor garderobene møter Ronny Deila (41) trenerkollega José Mourinho (54).

- Hey, listen, Ronny: You can pick one of my players for free. Who do you want? spør Mourinho.

- He, he, svarer Deila når vi møter ham på treningsfeltet Valle i Oslo. Dagbladets hypotetiske spørsmål - om hvilken United-spiller han hadde valgt hvis Mourinho ga ham tilbudet - lyder interessant nok. Vi snakker om et mannskap med milliardverdier.

- Godt spørsmål. Jeg tror jeg hadde sagt Marcus Rashford, sier Deila etter å ha tenkt seg om i tre-fire sekunder.

- Hvorfor?

DEILAS FAVORITT:  Marcus Rashford. Foto: NTB Scanpix
DEILAS FAVORITT:  Marcus Rashford. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han er ung (19 år). Han har allerede slått igjennom. Han har vanvittig fart, er målscorer og spiss. Spisser er viktig. Han har framtida foran seg, men er allerede på et toppnivå. Han kommer til å bli grisegod, sier Deila.

Med andre ord: Han hadde gått for Rashford foran verdens dyreste spiller, midtbanemannen Paul Pogba.

- Hvorfor?

- Pogba har enorm fysikk, men er ikke helt min spillertype. For meg er han ikke intelligent nok. Fotballmessig er han ikke helt oppe blant de store. For meg er han ikke nummer én.

Ikke bare penger

Kampen mellom Vålerenga og Manchester United kommer bare rundt to uker før en ny sesong av Premier League starter opp igjen. Foran slike kamper er forventningene alltid store. Å ha verdensstjerner på plass i Oslo, gjør at byen lever og ånder.

Men handler slike kamper egentlig om noe annet enn penger?

- Ja, nå får vi et sportslig utbytte, påpeker Deila.

- Hvis vi skulle spilt kamp i Eliteserien to dager seinere, hadde det bare blitt penger og en opplevelse. Nå kommer vi til å gjøre alt for å få til en god prestasjon - uten at vi trenger å være redd for at noe skal gå galt.

- Hva tenker du om å håndhilse på den meritterte José Mourinho?

- Det blir hyggelig, jeg har aldri møtt ham. Jeg håper at vi kan få til et møte med noen i apparatet til United, kanskje også Mourinho selv. Sånn sett kan vi få noe enda mer fruktbart ut av møtet.

Betyr noe

- Han er veldig aktiv på sidelinja, bidrar med fakter og mimikker. Betyr det noe for prestasjonen til laget?

- Jeg tror det betyr noe for deg selv. Hvis du sitter passiv og død på benken - og sier at spillerne skal være aggressive - så føles det litt rart.

Deila fortsetter:

- Det er forskjellig fra person til person. Jeg liker også å være med i kampen. Da ser spillerne at dette betyr noe for deg.

Vålerenga slo Aalesund 1-0 fredag. Manchester United går inn i sluttfasen av sesongen i England. På den nest siste dagen i juli møtes altså lagene i Norge.