Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronny Deila om Fredheim Holm

Deila: - Ingen andre enn ham kan bekle alle rollene på banen

Vålerenga-treneren har tro på at laget får utnyttet veteranens kvaliteter bedre som anker på midten.

SKRYTER: Vålerenga-trener Ronny Deila omskolerer Daniel Fredheim Holm. Treneren mener laget får mer bruk for ferdighetene til veteranen dypere i banen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKRYTER: Vålerenga-trener Ronny Deila omskolerer Daniel Fredheim Holm. Treneren mener laget får mer bruk for ferdighetene til veteranen dypere i banen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til tross for å ha mistet etablerte midtbanespillere som kaptein Christian Grindheim og Herman Stengel til andre eliteserieklubber før sesongen, mener Vålerenga-trener Ronny Deila at Oslo-klubben ikke trenger å hente forsterkninger sentralt på midten før seriestart.

Løsningen på midten kan være veteran og kantspiller Daniel Fredheim Holm.

- Vi er veldig fornøyd med det spillermateriellet vi har her nå. I ankerrollen skal vi prøve ut Daniel (Fredheim Holm) framover, og det er noe jeg tror kan bli veldig bra, sier treneren til Dagbladet.

- Han er den eneste i dette laget som kan håndtere og spille i alle posisjoner, uten om keeperplassen kanskje, fortsetter han.

Deila trekker frem hvilke kvaliteter han mener laget vil dra bedre nytte av ved å bruke ham i en dypere rolle enn tidligere.

- Han er veldig fotballsmart, noe han får dratt mer nytte av som en nummer seks enn han gjør ute på vingen. Bra fysikk har han, samtidig som han har bra teknikk og er duellsterk.

- Jeg tror også han vil bli «spart» på en litt annen måte i den rollen, og slipper å ta så mange harde løp som kreves ute på kanten. For en spiller som har bikka 30 år er nok det det beste for kroppen hans, fastslår Deila.

- Spent

Spilleren selv har bare fått én omgang i sin nye rolle, og sto over fredagens treningskamp mot eliteseriemotstander Kristiansund i Vallhall. Han tar sikte på å etablere seg i rollen inn mot seriestart 12. mars mot nettopp KBK.

ANKER: Daniel Fredheim Holm skal prøve seg som anker denne sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ANKER: Daniel Fredheim Holm skal prøve seg som anker denne sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Det har vært gøy å spille der. En utfordrende rolle selvfølgelig, men jeg trives. Det er uvant å være så dypt i banen, og det krever litt tilvenning. Jeg får jo være mye mer involvert nå enn jeg har fått vært tidligere, sier Fredheim Holm om sin nye rolle til Vålerengas hjemmesider.

- Det er ankerrollen jeg konkurrer om nå, så jeg håper at jeg blir å se fra start i seriepremieren, sier han videre.

Droppet mer og mer ned i banen

Han forklarer at posisjonsendringen ikke kommer plutselig. Han har trukket oftere og oftere ned i banen de siste sesongene.

- Man har jo sett at jeg har droppet oftere ned i banen, også da jeg har spilt kant. Da passer det like godt å spille som en nummer seks i en dypere rolle, forklarer han videre.

- Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg var spent før den første kampen. Likevel så føltes det ganske naturlig nesten umiddelbart, sier Fredheim Holm, som står over de fleste treningskampene Vålerenga nå spiller hjemme i Norge.

Ronny Deila forklarer at de heller vil ta ham i bruk når laget returnerer til Spania om to uker.

- Jeg tror ikke vi kommer til å bruke ham i de treningskampene vi har igjen før vi drar til Marbella. Vi bruker han ikke så mye her i Vallhall, og sparer han heller til vi får litt finere forhold under føttene, sier Deila.

Går for topp seks

I fjor endte Deila og Vålerenga på en skuffende åttendeplass i Eliteserien, med 39 poeng. Treneren sier de ikke har satt seg et konkret mål for sesongen enda, men at en plassering blant de seks beste vil være et naturlig mål å sikte mot.

- Det er litt for tidlig å sette seg et klart mål, men vi vil gjøre det bedre enn i fjor, det er klart. Jeg tenker at topp seks er noe vi bør klare.

Han synes det laget hans har vist til nå etter årsskiftet har vært bra.

- Jeg synes det er mye positivt å spore. Vi har selvfølgelig ting å jobbe med, men sånn vil det alltid være i en sesongoppkjøring. Det det handler om nå er å få trent godt utover våren, og å stadig bli bedre.

- Nå har vi en yngre tropp enn i fjor, som for det meste består av spillere vi vet kommer til å være her framover. De er sultne på å vise seg fram, samtidig som vi har noen etablerte spillere. Balansen i laget er fin, sier treneren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!