Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deila: - Ja, jeg er bekymret

Vålerenga-trener Ronny Deila innrømmer at det nå er samling i bånn etter to strake braknederlag.

- SAMLING I BÅNN: Vålerenga-trener Ronny Deila er klar på at det nå er samling i bånn, etter to stygge tap på rad. I går var de flere nummer for små hjemme mot Strømsgodset, som vant hele 4-1 på Intility Arena. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
- SAMLING I BÅNN: Vålerenga-trener Ronny Deila er klar på at det nå er samling i bånn, etter to stygge tap på rad. I går var de flere nummer for små hjemme mot Strømsgodset, som vant hele 4-1 på Intility Arena. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLE (Dagbladet): Han vil for all tid bli stående som en helt i Drammen etter at han førte Strømsgodset til seriegull i 2013, men i går ble Ronny Deila påført en real dose bekymringer av gamleklubben.

1-4-tap på hjemmebane er et stygt tap. At det kommer fem dager etter 0-3 mot Sarpsborg 08 har fått alarmklokkene til å kime i Vålerenga-leiren.

Fasiten er som en tegnestift i skoen for trener Ronny Deila.

- Vi fortjente å tape. Strømsgodset var veldig effektive, så 1-4 var kanskje litt mye, men det var uansett en veldig skuffende prestasjon av oss. Veldig tafatt og lite trøkk begge veier, sier Ronny Deila.

Og legger til:

- Det blir ikke mange poeng om vi fortsetter som dette.

- Overrasket

Når Jonathan Parr får en halv langside å boltre seg på alene, og kan prikke inn en umarkert Marcus Pedersen foran mål - som enkelt fikk nikke Strømsgodset i føringen - så svikter selv det elementære for Vålerenga.

- Jeg er litt overrasket over at det som skjedde kan gå an, så jeg er veldig skuffet og lei meg. Vi må finne årsaken, og så må vi tilbake til der vi skal være til neste helg. Dette er ting vi vet vi kan, så vi må bare ordne opp i det, sier Deila.

Vålerenga skjøt ut av startblokkene i årets sesong med seks poeng på de to første kampene. Med samme poengfangst etter fire kamper, så er seriestarten brått likevel ikke all verden å snakke om.

Sju baklengs mot de forventede topplagene Sarpsborg 08 og Strømsgodset i løpet av ei snau uke. Om de lagene er målestokken for medalje i årets sesong, så er Vålerenga per nå et godt stykke unna den kategorien.

- Ja, jeg er bekymret over at vi har sluppet inn så mange mål. Det kan ikke bli så mye verre, så da gjelder det å ta samling i bånn og komme tilbake til ABC igjen.

- Men om vi tar tre poeng borte mot Start neste helg, og står med ni på fem kamper, så kommer vi til å være ganske høyt på tabellen, så vi skal ikke legge oss ned og dø, selv om jeg er grusomt skuffet etter dette tapet, sier Deila til Dagbladet.

- Og for at vi ikke skal krisemaksimere helt; vi har fortsatt flere poeng enn Strømsgodset.

- Men de har spilt en kamp mindre enn dere?

- Ja, men den skal spilles og vinnes. Men for all del; Strømsgodset fortjener skryt. De var gode mot oss. Det er ingen tvil om at det er et lag som kan være med i toppen av tabellen, sier Ronny Deila til Dagbladet.

- Ikke vært tydelig nok?

- Kan det være at dere etter seier i de to første kampene trodde dere var bedre enn dere faktisk er?

- Det er vanskelig å svare på, og jeg vil ikke spekulere i det. Du ser en gjeng som er litt passive, jeg må innrømme det, og det kan komme av to ting: Enten har ikke jeg vært tydelig nok på hva vi skal gjøre, eller så skyldes det at de tenker for mye, vil for mye. Det har jeg vært med på mange ganger før. Da må vi gjøre noe med det, så vi framstår helt annerledes mot Start i Kristiansand.

- Hvilke knapper må du trykke på, da?

- Da må du stole på folk, få dem til å få trua og selvtilliten tilbake, for dette sårer alle og enhver, sier Vålerenga-treneren til Dagbladet.

- Vi må ta tak i de positive bildene vi har fra hva vi har gjort tidligere i år, trene godt og skape humør og samhold, og så skal vi smelle til neste helg.

- Stengel ikke avgjørende

Typisk var det fjorårets Vålerenga-spiller Herman Stengel som avrundet ydmykelsen, med sin 4-1-scoring fra rundt 30 meter på overtid av overtida.

Midtbanespilleren la ikke skjul på at den scoringen smakte godt, ikke minst etter alle de stygge meldingene han fikk fra «Klanen» underveis - supportergjengen som så seint som i fjor høst trykket ham til sitt bryst.

Mye av årsaken til at Herman Stengel valgte å forlate Vålerenga skyldtes at han ikke fikk så mye spilletid som han ønsket under Ronny Deila.

Vålerenga-treneren forstår likevel ikke spørsmålene om Stengels VIF-fortid etter scoringen i går.

- Hadde det vært snakk om at vi hadde mistet toppscoreren i Eliteserien, eller noe sånt, så hadde jeg skjønt det, men Stengel er en spiller med bra potensial og en fin gutt, men han er ikke typen som verken vinner eller taper fotballkamper.

Deila likte derimot ikke hetsen Stengel ble utsatt for under kampen.

- Vi må tåle litt tyn, men klart det er forskjellige måter å uttrykke seg på.

- Synes du «Klanen» gikk over streken?

- Det er vanskelig å svare på. Min mening er at det ikke er fine ord. Samtidig er fotball mye følelser, så både spillere og trenere må tåle mye.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!