Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deila: - Jeg blir mer beskyttet i Skottland enn i Norge

Føler ikke presset. Hyller Solskjær.

TILBAKE: Ronny Deila og Stefan Johansen er tilbake i Molde. Her på pressekonferansen i Molde onsdag kveld. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
TILBAKE: Ronny Deila og Stefan Johansen er tilbake i Molde. Her på pressekonferansen i Molde onsdag kveld. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Fire timer etter at Ole Gunnar Solskjær forlot sin pressekonferanse i Molde, ankom hans norske trenerkollega i Celtic, Ronny Deila, Aker Stadion.

Sammen med Stefan Johansen møtte Deila den skotske og norske pressen. Der var Solskjær og presset som Deila lever under hovedtematikken.

- Hvor viktig er det å slå Molde?

- Vil du at jeg skal si at det er veldig viktig å vinne? Ja, det er greit, det er viktig. Vi vil gjerne vinne, sier Deila til pressekorpset.

Han innrømmer at det tidvis kan være tøft å være fotballtrener i Skottlands største klubb.

- Å leve med presset i Celtic, er en stor utfordring. Det er noe helt annet enn presset i Norge. Det er mye å håndtere, også utenfor banen. Det har vært en utrolig bra læringskurve, forteller Deila.

Han har blitt svært populær hos fansen. Det bekrefter alle skotske kilder som Dagbladet har snakket med.

- Det er et stort steg å gå fra norsk fotball til Celtic. Det er veldig annerledes. Når det er sagt, blir jeg beskyttet mer mot media i Skottland enn i Norge. Så det er også noen fordeler, sier han og smiler.

Deila er klar på hva som motiverer ham og forklarer hvorfor han ikke ønsker å skifte beite.

- For meg handler treneryrket om to ting: Å være fornøyd og å utvikle meg. I Celtic trives jeg godt og får utviklet meg.

Hyller hverandre Tidligere i dag ble Deila hyllet av Solskjær.

- Han er en veldig dyktig trener. Vi snakket mye sammen da jeg var i Cardiff. Han har taklet motgangen bra og gjort en fantastisk jobb, sa Molde-treneren til Dagbladet.

Deila skryter tilbake.

- Ole Gunnar er en stor personlig og har bygget opp denne klubben. Det er en veldig god signering. Jeg tror han kan få Molde tilbake i toppen igjen, spår Deila.

- Jeg tror ikke Solskjær vil revolusjonere så mye. Det har ikke skjedd så mye der siden han dro. De fleste spillerne er der fortsatt.

Han ble ikke veldig overrasket da nyheten tikket inn i dag morges.

- Jeg ble egentlig ikke det, på grunn av familiesituasjonen. Nå har han fått tilbake energien også. Det er godt å ha Ole Gunnar tilbake i bransjen, sier Deila.

- Jeg er ikke overrasket over bra Molde har gjort det, men det er imponerende. Molde har mange gode spillere og god internasjonal erfaring. De er godt organisert lag med bra kontringsstyrke. Når de slår Fenerbahce borte, sier det alt om hva de kan utrette, advarer Celtic-treneren.

Skryter av norsk fotball Også Stefan Johansen sender rosende ord til Moldes nyansatte trener.

- Jeg tror det er en veldig bra signering for Molde. De blir nok en sterk utfordrer til neste år. Solskjær kommer til å bygge et sterkt lag i Molde, sier Johansen.

- Molde har gjort det veldig bra og har et sterkt lag med flere landslagsspillere. Vi må prestere på vårt beste for å vinne.

Den norske midtbanegeneralen synes det er vanskelig å sammenligne norsk og skotsk fotball.

- Celtic er en større klubb enn alle de norske, men norske klubber har gjort det veldig bra. To lag i Europa League er veldig sterkt, så det er vanskelig å sammenligne nivåforskjellen, mener Johansen.

TRENERDUELL: 
Ole Gunnar Solskjær og Ronny Deila hyller hverandre før den overraskende trenerduellen.
Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix
TRENERDUELL: Ole Gunnar Solskjær og Ronny Deila hyller hverandre før den overraskende trenerduellen. Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!