IRRITERT: Celtic fikk drømmen om tre titler knust søndag. Etter tapet i FA-cupsemifinalen irriterte nordmannen seg over det han oppfattet som en dommertabbe. Foto: Reuters / Graham Stuart
IRRITERT: Celtic fikk drømmen om tre titler knust søndag. Etter tapet i FA-cupsemifinalen irriterte nordmannen seg over det han oppfattet som en dommertabbe. Foto: Reuters / Graham StuartVis mer

Deila: - Kanskje vi må ha sju dommere

Irritert etter dommertabbe i cup-exit.

Celtic fikk drømmen om tre titler knust søndag. Etter tapet i FA-cupsemifinalen irriterte nordmannen seg over det han oppfattet som en dommertabbe.

Deila kunne blitt den tredje treneren i Celtics 127 år lange historie som feiret tre titler i én og samme sesong. Den forrige som klarte det var Martin O'Neill i 2001.

Slik skulle det imidlertid ikke gå for telemarkingen. Søndag måtte han se laget sitt tape 2-3 for Inverness i semifinalen på Hampden Park etter at keeper Craig Gordon ble utvist tidlig i andre omgang.

Etter kampen var det en annen situasjon som opptok Deila mest. På tampen av første omgang ville Celtic ha straffe da en heading fra spissen Leigh Griffiths traff hånden til Inverness-spiller Josk Meekings. Verken assistentdommeren bak mål eller hoveddommeren reagerte.

- Jeg tror ikke jeg behøver å si så mye om straffesituasjonen. Jeg tror alle så hva som skjedde der, sier Deila.

Skulle ha avgjort Celtic ledet 1-0 da situasjonen oppsto og ville fått sjansen til å doble ledelsen. I så fall kunne utfallet av kampen bli et ganske annet. Fem dommere var i aksjon på Hampden Park søndag.

- Kanskje trenger vi sju dommere? Én på hver stolpe? Deres eneste oppgave er å se hva som skjer i feltet og på målstreken. Du kan ikke gi hoveddommeren skylden for sånt som dette, men feilen er tung å svelge, sier Deila.

- Det er et hardt slag for spillerne og oss som klubb. Vi hadde full kontroll da det var spill 11 mot 11, og vi skulle ha avgjort kampen da, tilføyer han.

Celtic-sjefen legger ikke skjul på at frustrasjonen i garderoben var stor.

- Alle er selvfølgelig sinte på grunn av dette. Det er små detaljer som kan gjøre at du mislykkes, og i dag var det en liten detalj som gjorde det vanskelig for oss. Derfor er det så vanskelig å vinne tre titler, sier Deila med klar adresse til dommerne.

Skal slå tilbake Celtic har uansett ingen anledning til å la nederlaget prege laget for lenge. Allerede onsdag er det ny ligakamp mot Dundee. Deilas mannskap er bare fire seirer unna å ta hjem ligatittelen.

- Gode lag slår raskt tilbake. Onsdag må vi være tilbake på vinnersporet, og det er det vi sikter oss inn på, sier telemarkingen.

Deila mener laget må ta lærdom av det som skjedde søndag.

- Alle er skuffet, men jeg har opplevd skuffelser i fotballen tidligere. Det er måten du håndterer disse på, og hva du lærer av dem, som er viktig, sier han.

(NTB)