Deila: - Vi må skjerpe oss

Dårlig periode for Celtic.

BEKYMRET: Ronny Deila innrømmer at Celtic må bedre prestasjonene sine raskt. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix
BEKYMRET: Ronny Deila innrømmer at Celtic må bedre prestasjonene sine raskt. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Ronny Deila har tøffe dager som Celtic-manager. Han erkjenner at laget hans må heve seg mange hakk etter landslagspausen.

Celtic måtte kjempe hardt for det ene poenget i 1-1-kampen borte mot Dundee søndag.

Den skotske storklubben var spesielt ille ute før pause, men slapp heldig fra det med bare det ene baklengsmålet.

Innbytter Leigh Griffiths berget til slutt uavgjort med ett mål tidlig i annen omgang. Deilas menn har dermed kun tatt ett poeng av seks mulige på sine to siste seriekamper. Nordmannen vet at det ikke er godt nok for Skottlands største klubb.

- Skal bruke tiden godt Tirsdag misbrukte Celtic en fornyet sjanse til å ta seg til mesterligaen. Slovenske Maribor vant 1-0 i Glasgow og gikk videre 2-1 sammenlagt.

- Det har vært vanskelig for oss etter det som skjedde tirsdag. Mot Dundee fikk vi noe ut av kampen, men vi skal ha mer og gjøre det bedre. Landslagspausen kommer på et beleilig tidspunkt for oss. Vi skal bruke tiden til jobbe med prestasjonene våre, sier Deila til Celtics nettsted.

Selger ikke van Dijk Den tidligere Strømsgodset-treneren slo søndag fast at det ikke er aktuelt å selge midtstopperen Virgil van Dijk. Nederlenderen var ute av kamptroppen mot Dundee.

- Han blir hos oss. Det er ingen sjanse for at vi lar ham gå i dette overgangsvinduet. Vi har ingen å erstatte ham med. Han ønsker seg til en større scene, men han vil få mange sjanser til det senere. Vi trenger ham, sa Deila ifølge BBC.

Van Dijk kom til Celtic i fjor fra Groningen. Han ble kåret til klubbens beste spiller forrige sesong.

Deila er i ferd med å styrke stallen med den serbiske angriperen Stefan Scepovic. Celtic er enig med spanske Sporting Gijon om en overgang, men en legesjekk og innvilget arbeidstillatelse gjenstår før han kan slutte seg til troppen.

(NTB)