Deila: - Vinnermentaliteten her er bedre enn i Norge

Celtic-sjefen om kulturforskjellene.

PÅ VEI MOT SERIEGULLET: Ronny Deilas første sesong i Celtic ender med suksess, men underveis har Deila lært mye om både kulturforskjeller og vinnermentalitet. 

Foto: Jo Straube / Dagbladet
PÅ VEI MOT SERIEGULLET: Ronny Deilas første sesong i Celtic ender med suksess, men underveis har Deila lært mye om både kulturforskjeller og vinnermentalitet. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Å si at Ronny Deila tok Celtic og Glasgow med storm vil vel være en mild overdrivelse, men etterhvert som den skotske sesongen har forløpt Ronny og Celtics vei har vinden i Deilas rygg blitt stadig sterkere.

Til tross for det bitre semifinaletapet i FA-cupen kommer etter alle skotske solemerker Deila til å sitte igjen med to troféer denne sesongen. Ligacupen er allerede vunnet, og med tre poeng hjemme mot Dundee i kveld er seriemesterskapet også nesten i boks.

Ikke så verst for den første norske manageren som beholder jobben en hel sesong i britisk fotball.

Kulturkrasj Men suksessen har ikke kommet gratis for Deila heller. Champions League-exiten og vareriende resultater i starten var tøffe å svelge for både klubb, fans og den skotske pressen.

På pressekonferansen før Dundee-kampen i går fortalte Deila litt om utfordringene han sto og står overfor i Skottland.

- Kulturen er totalt forskjellig fra det jeg er vant til, det er mye mer resultatbasert her, og presset er mye tøffere. Det vet spillerne også, sa Deila ifølge STV.

For Deilas del har det handlet om trygghet. For seg selv, når det gikk tungt, men ikke minst overfor spillerne hvis prestasjoner til syvende og sist avgjør Deilas framtid i klubben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.