OPPTUR:  Etter en tung start på sesongen har Ronny Deila og Celtic virkelig fått sving på sakene den siste tida. Foto: NTB Scanpix
OPPTUR: Etter en tung start på sesongen har Ronny Deila og Celtic virkelig fått sving på sakene den siste tida. Foto: NTB ScanpixVis mer

Deila:- Engelsk fotball kjeder meg

Nordmannen liker skotsk tribunekultur bedre.

 Skotsk fotball er ikke i nærheten av å konkurrere med naboen i sør, og etter Premier Leagues nye TV-avtale blir forskjellene enda større. Ronny Deila sier det uansett er én ting engelsk fotball ikke slår Skottland på.- Skotsk fotball har mye mer entusiasme rundt seg, sier Deila ifølge The Guardian.

Tirsdag ble rettighetene til Premier League solgt til Sky og BT Sport for utrolige 59 milliarder kroner. TV-pengene gjør at samtlige klubber i Englands toppserie får penger Celtic og de andre skotske lagene bare kan drømme om.

- Jeg tenker ikke så mye på penger. Det er viktig for fansen å forstå at de engelske klubbene får mer penger, og at vi ikke er i nærheten av å konkurrere med deres budsjetter, sier han.

Fantastisk fans I tillegg til entusiasmen rundt fotballen i Skottland, sier Deila også at klubbene kan bli bedre enn engelske lag til å utvikle egne spillere. Han mener interessen og entusiasmen rundt kampene er noe fansen i landet bør være stolte over.

- På Celtics bortekamper er fansen fantastisk. Jeg har vært på mange kamper i England, og kjeder meg sammenlignet med det som skjer på tribunen her. Kampen mot Rangers var spesiell. Det har de ikke i England. Jeg har sett United, Arsenal, Liverpool og Tottenham. Atmosfæren der er ikke i nærheten av slik den var i den kampen, sier han.

Bortekamp lørdag Deila har virkelig fått sving på sakene i Celtic den siste tiden, og laget leder nå serien med tre poeng og har i tillegg én kamp til gode.

Lørdag møter de St. Johnstone på bortebane, mens serietoer Aberdeen har en vanskelig bortekamp mot Hamilton dagen etter.

Etter en litt dårlig start, stiller fansen seg nå helt bak nordmannen. Ligatrofeet de krever er innen rekkevidde, og neste uke møter de et Inter i trøbbel i europaligaen.

- Det føles bra, men det er ikke meg det handler om. Det er laget, og vi gjør det bra for tiden, sier han til klubbens nettsted.

(NTB)